Στο ΚΑΣ η διαδικασία
Την απαλλοτρίωση των κτιρίων που κρύβουν τη θέα προς την Ακρόπολη ανακοίνωσε ο ΥΠΠΟ

Eurokinissi
Το νέο Μουσείο Ακροπόλεως
Αθήνα
Στείλε το άρθρο με emailΤύπωσε το άρθρο
Προηγούμενο άρθρο:
Δύο κτίρια μπροστά από το Νέο Μουσείο Ακροπόλεως κόβουν τη θέα προς τον Ιερό Βράχο (3/5/2007)
Την απαλλοτρίωση των τριών κτιρίων που βρίσκονται στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου μεταξύ του νέου Μουσείου Ακροπόλεως και του Ιερού Βράχου ανακοίνωσε την Τρίτη ο υπουργός Πολιτισμού Γιώργος Βουλγαράκης.

Σημειώνεται ότι τα συγκεκριμένα κτίσματα είχαν κηρυχθεί διατηρητέα από το υπουργείο Πολιτισμού το 1989. Συνεπώς, για να πραγματοποιηθεί η απαλλοτρίωσή τους θα πρέπει πρώτα να αποχαρακτηριστούν, σύμφωνα με δημοσιεύματα του Τύπου.

Πάντως, η διαδικασία της απαλλοτρίωσης τους θα οριστεί από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο όπου θα εισαχθεί το θέμα εντός των ημερών.

Υπενθυμίζεται, ότι το ένα εξ αυτών, ανήκει στον συνθέτη Βαγγέλη Παπαθανασίου, ενώ στις αρχές Μαΐου ψηφίστηκε στη Βουλή νομοσχέδιο για τη μετατροπή του σε Ίδρυμα Ερευνών, Μουσικής, Τεχνών και Επιστημών.

Ο υπουργός Πολιτισμού, τέλος, ανακοίνωσε την πεζοδρόμηση της οδού Μακρυγιάννη, τον ανασχεδιασμό τμημάτων του σταθμού μετρό στην Ακρόπολη από τον αρχιτέκτονα του νέου μουσείου Μπερνάρ Τσουμί, την αναστήλωση δύο μικρών διατηρητέων κτιρίων στου Μακρυγιάννη επί της οδού Χατζηχρήστου και την παροχή κινήτρων για την ανάπλαση των όψεων των γύρω πολυκατοικιών.

Newsroom ΔΟΛ

Comments

lornion said…
ποτέ δεν μπορούσα να φανταστώ καλίτερη απόφαση.

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc

«Η Ελλάδα αισθάνεται αποκλεισμένη»