από VOA

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν αναμένεται στις ΗΠΑ

31-05-2007


President Bush, President  Putin, after they made statements regarding a US-Russia agreement in Hanoi, November 19, 2006
O Πρόεδρος Μπους με τον Προεδρο Πούτιν στο Λευκό Οίκο το 2006
Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι ο πρόεδρος Μπους θα φιλοξενήσει τον Ρώσο πρόεδρο, Βλαντιμίρ Πούτιν, τον Ιούλιο στο Μαίην. Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Λευκού Οίκου, ο κ. Πούτιν θα βρίσκεται στις ΗΠΑ για δύο ημέρες διμερών συνομιλιών την 1η Ιουλίου.

Ο εκπρόσωπος Τόνυ Σνόου δήλωσε ότι οι συνομιλίες θα εστιαστούν στο επίμαχο πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν και τα αμερικανικά σχέδια για την ανάπτυξη αμυντικής αντιπυραυλικής ασπίδας στην Ευρώπη. Η Ρωσία αντιτάχθηκε έντονα στα εν λόγω σχέδια της Ουάσινγκτον, που προβλέπουν την κατασκευή 10 αναχαιτιστικών πυραύλων στην Πολωνία και βάση ραντάρ στην Τσεχία.

Ο πρόεδρος Πούτιν προειδοποίησε ότι η υλοποίηση αυτών των σχεδίων θα μπορούσε να ξεκινήσει μία νέα κούρσα εξοπλισμών. Από την πλευρά τους οι ΗΠΑ λένε ότι το σύστημα θα προστατεύει την Ευρώπη από τυχόν επιθέσεις από το Ιράν ή τη Βόρεια Κορέα. Ο Ρώσος ηγέτης έχει κλιμακώσει περαιτέρω την ένταση, ανακοινώνοντας ότι η Μόσχα παγώνει την συμμετοχή της σε μία Ευρωπαϊκή συνθήκη για τον έλεγχο συμβατικών εξοπλισμών.

Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc

«Η Ελλάδα αισθάνεται αποκλεισμένη»