καθημερινη πολιτισμός

Η Κιβωτός χωρίς τον Νώε

Μέχρι τις 26 Μαΐου θα διαρκέσει η έκθεση της Σοφίας Καλογεροπούλου, στην γκαλερί Ζουμπουλάκη, στην οδό Κριεζώτου, με τίτλο «Animal Planet». Η καλλιτέχνιδα έχει ταυτίσει το όνομά της με τη ναΐφ ζωγραφική. Στην ενότητα αυτή που παρουσιάζει τώρα έχει πολύχρωμα αφηγηματικά έργα με έμπνευση το ζωικό βασίλειο. Βλέπουμε τα ζώα στην κιβωτό χωρίς τον Νώε να προσπαθούν να σωθούν μεταξύ τους, τον Δανιήλ που προτιμάει τον λάκκο με τα λιοντάρια από τον έξω κόσμο.

Ο ζωολογικός κήπος γίνεται υπόδειγμα επιβίωσης, ενώ ο Ιωνάς και το ψάρι, συμφιλιωμένοι στην αντίθεσή τους, προτείνουν έναν κόσμο αποδοχής της διαφορετικότητας και -για τούτο- αρμονικό. Ενα ακόμα γοητευτικό παραμύθι που τόσο έχουμε ανάγκη μικροί και μεγάλοι στις μέρες μας.

Η Σοφία Καλογεροπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1946. Είναι απόφοιτη του Αμερικανικού Κολλεγίου Αθηνών, πτυχιούχος Νομικής και πολιτικο-κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Αθηνών και έχει σπουδάσει μουσική στο Ωδείο Αθηνών και στο «Στούντιο» της Οπερας της Βιέννης. Στη ζωγραφική είναι αυτοδίδακτη. Από το 1990 που πρωτοεμφανίστηκε ως ζωγράφος έχει κάνει 23 ατομικές εκθέσεις, ενώ έχει πάρει μέρος και σε πολλές ομαδικές εκθέσεις στην Ελλάδα και το εξωτερικό.

Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc

«Η Ελλάδα αισθάνεται αποκλεισμένη»