from. VOA . διεθνής αμνηστία..........

Διεθνής Αμνηστία: Ο πόλεμος κατά της τρομοκρατίας έχει διαιρέσει την ανθρωπότητα


24-05-2007




Στην ετήσια έκθεση της η Διεθνής Αμνηστία αναφέρει ότι η πολιτική του φόβου πυροδοτεί παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων παγκοσμίως και δημιουργεί έναν επικίνδυνα διαιρεμένο κόσμο.

Η διεθνής οργάνωσης προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατηγορεί τις ΗΠΑ και τους συμμάχους τους ότι συνεισφέρουν στις παραβιάσεις δικαιωμάτων στα πλαίσια των προσπαθειών τους καταπολέμησης της τρομοκρατίας και στα πλαίσια του πολέμου στο Ιράκ. Τέτοιες ενέργειες, σημειώνει η Διεθνής Αμνηστία, «επισκιάζουν τις διεθνείς σχέσεις». Η ετήσια έκθεση της Διεθνούς Αμνηστίας χαρακτηρίζει την κυβέρνηση Μπούς «αφοπλιστικά αδιάντροπη» στον τρόπο χειρισμού θεμάτων τρομοκρατίας και την κατηγορεί για εμβάθυνση της δυσπιστίας μεταξύ Μουσουλμάνων και μη-Μουσουλμάνων ανά τον κόσμο.

Εδώ στην Ουάσιγκτον, ο εκπρόσωπος του Στέητ Ντηπάρτμεντ, Τόμ Κέισι, δήλωσε ότι είναι ξεκάθαρο πως η Διεθνής Αμνηστία αποφάσισε να μετατρέψει τις ΗΠΑ σε «ιδεολογικό Κλοτσοσκούφι», όπως είπε χαρακτηριστικά και επεσήμανε ότι η οργάνωση θα έπρεπε να βοηθήσει περισσότερο τους Ιρακινούς που αντιμετωπίζουν «τους χειρότερους εγκληματίες πολέμου των τελευταίων 50 χρόνων».

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc

«Η Ελλάδα αισθάνεται αποκλεισμένη»