Σίριαλ διαβουλεύσεων
Αρχισε το Σάββατο η λειτουργία της επέκτασης του Μετρό στο Αιγάλεω

ΑΠΕ
Αποψη του σταθμού του Μετρό στον Κεραμικό
Αθήνα
Στείλε το άρθρο με emailΤύπωσε το άρθρο
Έπειτα από μαραθώνιο διαβουλεύσεων μεταξύ του υπουργείου Μεταφορών και του ΥΠΕΧΩΔΕ, τις τελευταίες δύο ημέρες, άρχισε από τις 10 το πρωί του Σαββάτου η λειτουργία της επέκτασης του Μετρό στο Αιγάλεω.

Οι μετακινήσεις θα είναι δωρεάν το Σαββατοκύριακο και τη Δευτέρα από το Σύνταγμα έως το Αιγάλεω και από Αιγάλεω έως Κεραμικό.

Η απόφαση για την επίσημη λειτουργία της γραμμής λήφθηκε μόλις σε σύσκεψη που είχαν οι δύο πλευρές.

Υπενθυμίζεται ότι την Πέμπτη ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γ.Σουφλιάς, ανακοίνωσε πως το έργο ολοκληρώθηκε και ότι θα έπρεπε να δοθεί από την Πέμπτη σε λειτουργία.

Ωστόσο, το υπουργείο Μεταφορών, μέσω της εποπτευόμενης ΑΜΕΛ, που είναι αρμόδια για τη λειτουργία του Μετρό, αντέτεινε ότι η γραμμή θα λειτουργήσει «αφού προηγουμένως εξασφαλισθεί ότι είναι απολύτως λειτουργικά όλα τα απαραίτητα συστήματα για την ασφαλή-ομαλή διεξαγωγή του συγκοινωνιακού έργου».

Όπως σημειώνουν Τα Νέα, ενδεικτικό της όλης κατάστασης που είχε δημιουργηθεί, ήταν το γεγονός ότι το ΥΠΕΧΩΔΕ -μέσω της εταιρείας Αττικό Μετρό που είχε και την ευθύνη κατασκευής του έργου- επέμενε πως το Μετρό μπορούσε από προχθές να έχει θέσει σε λειτουργία τα δρομολόγια προς το Αιγάλεω, παρά το γεγονός ότι δεν είχε υπογραφεί ούτε το πρωτόκολλο παράδοσης του έργου από τον εργολάβο.

Εξάλλου, όπως προκύπτει και από την επίσημη αλληλογραφία μεταξύ των εταιρειών ΑΜΕΛ και Αττικό Μετρό, μέχρι το πρωί της Παρασκευής υπήρχαν ακόμα σοβαρές εκκρεμότητες που δεν επέτρεπαν την άμεση λειτουργία της γραμμής Μοναστηράκι-Αιγάλεω.

Oι βασικές εκκρεμότητες που έπαψαν να υφίστανται το βράδυ και αφορούσαν το νευραλγικής σημασίας σύστημα BMS, μέσω του οποίου ελέγχονται από το Κέντρο Ελέγχου Λειτουργίας του Μετρό στο Σύνταγμα όλα τα συστήματα ασφαλείας στους σταθμούς και τις γραμμές.

Newsroom ΔΟΛ


Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc

«Η Ελλάδα αισθάνεται αποκλεισμένη»