ΚΟΣΜΟΣ: Τον Ιούνιο θα επισκεφθεί την Ελλάδα ο Νίκολας Μπερνς
Ημερομηνία καταχώρησης 30-May-2007 @ 23:38:22 UTC από TGA News.com

ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ.- Στο τέλος του πρώτου δεκαήμερου του Ιουνίου θα επισκεφθεί την Ελλάδα ο Αμερικανός υφυπουργός Εξωτερικών Νίκολας Μπερνς, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο Τύπου του υπουργείου των Εξωτερικών Γ.Κουμουτσάκο.

Συγκεκριμένα, σε ερώτηση αν στην ατζέντα των συζητήσεων θα είναι και το θέμα της ονομασίας της ΠΓΔΜ, ο κ. Κουμουτσάκος απάντησε ότι «θα συζητηθούν όλα τα θέματα περιφερειακού ενδιαφέροντος».

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Τζορτζ Μπους στα Τίρανα, στις 10 Ιουνίου, ο Αμερικανός πρόεδρος θα συγκαλέσει τετραμερή συνάντηση με τους ηγέτες της Αλβανίας, της Κροατίας και της ΠΓΔΜ για να τους ανακοινώσει την είσοδό τους στη Βορειοατλαντική Συμμαχία.

Οι ΗΠΑ υποστηρίζουν της ένταξη της ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, ακόμα και χωρίς την επίλυση του προβλήματος της ονομασίας, αφού ήδη οι ΗΠΑ έχουν αναγνωρίσει τη γειτονική χώρα με αυτό το όνομα από τον Νοέμβριο του 2004. Ωστόσο, η Ελλάδα έχει επανειλημμένως προεδοποιήσει την ΠΓΔΜ ότι θα ασκήσει βέτο στην ένταξή της στο ΝΑΤΟ, σε περίπτωση που δεν βρεθεί αμοιβαία αποδεκτή λύση στο θέμα της ονομασίας.

Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc

«Η Ελλάδα αισθάνεται αποκλεισμένη»