Από καθημερινή,

Με RS-24 «απαντά» η Μόσχα στις ΗΠΑ

ΜΟΣΧΑ. Αυστηρή προειδοποίηση προς τις ΗΠΑ για τις επιπτώσεις του δρομολογούμενου σχεδίου της αντιπυραυλικής άμυνας απηύθυνε, χθες, ο πρόεδρος Πούτιν, λίγη ώρα αφότου η Ρωσία πραγματοποίησε δοκιμή διηπειρωτικού πυραύλου σχεδιασμένου ακριβώς για να αποφεύγει αντιπυραυλικές ασπίδες... Η δοκιμή έγινε σαφές ότι εντάσσεται στο πλαίσιο της αναγγελθείσας από τον Φεβρουάριο «αποτελεσματικής ρωσικής αντίδρασης» στο επίμαχο αμερικανικό σχέδιο και συνιστά μία από τις πιο σοβαρές ενδείξεις του ψυχρού κλίματος που έχει παρασύρει τους τελευταίους μήνες τις σχέσεις Ουάσιγκτον - Μόσχας.

Σοσιαλιστικές βολές

Την αμερικανική αντιπυραυλική άμυνα για την αντιμετώπιση «μιας απειλής που δεν υφίσταται ακόμη» στηλιτεύει σε άρθρο του στην International Herald Tribune ο Κουρτ Μπεκ, πρόεδρος του γερμανικού Σοσιαλδημοκρατικού κόμματος και πρωθυπουργός στο κρατίδιο Ρηνανία-Παλατινάτο. «Καθαρή ανοησία χαρακτήρισε το σχέδιο των ΗΠΑ και ο ηγέτης των Σοσιαλιστών στην Ευρωβουλή, Μάρτιν Σουλτς, μετά τη συνάντησή του στη Μόσχα με τον σύμβουλο του προέδρου Πούτιν, Σεργκέι Γιαρστρζέμπσκι.

Σύμφωνα με την προειδοποίηση του προέδρου Πούτιν, το αμερικανικό σχέδιο που προβλέπει την εγκατάσταση μερών της αντιπυραυλικής ασπίδας στην Τσεχία και την Πολωνία θα μετατρέψει την Ευρώπη σε πυριτιδαποθήκη, γεμίζοντάς τη με νέα είδη όπλων. Μ’ ένα ιδιαίτερα καυστικό σχόλιο, ο κ. Πούτιν στράφηκε εναντίον εκείνων που τον επικρίνουν για τις επιδόσεις του στον τομέα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων: «Ας μη συζητάμε λες και η μια πλευρά των συνομιλητών είναι καθαρή και αμόλυντη, ενώ η άλλη είναι ένα τέρας που μόλις βγήκε από το δάσος και αντί για πόδια έχει νύχια και κέρατα που μεγαλώνουν»...

Εκτοξεύθηκε ο RS-24

Οπως ανακοίνωσε η διοίκηση των ρωσικών Δυνάμεων Στρατηγικών Πυραύλων και επιβεβαίωσε ο αντιπρόεδρος Ιβανόφ, «ο διηπειρωτικός στρατηγικός πύραυλος RS-24 θα ενισχύσει τη στρατιωτική δυνατότητα της ρωσικής πυραυλικής στρατηγικής δύναμης, καθώς μπορεί να προσπερνά αντιπυραυλικά αμυντικά συστήματα». Σύμφωνα με εκπρόσωπο του υπουργείου Αμύνης, ο πύραυλος εκτοξεύτηκε από το κοσμοδρόμιο του Πλεσέτσκ, 800 χλμ. βορείως της Μόσχας, και χτύπησε τους στόχους του στον Ειρηνικό.

Comments

lornion said…
Δυό ηγέτες που θα μπορούσαν να συμφωνήσουν στην πολιτική και τα συμφέροντα προτίμησαν την οδό της αντιπαράθεσης ,δεν έχει σημασία ποίος πρωτάρχισε,με απότέλεσμα ο ένας να θέλει το στήσιμο αποτρεπτικών πυραύλων στην πολωνία και τσεχία ,ο δέ άλλος να προβαίνει στην πετυχημένη εκτόξευση νέου βαλιστικού πυραύλου μεγάλης ακτίνας ,αντικαθιστώντας το παληό του οπλοστάσιο. Εάν αυτό δεν είναι ανταγωνισμός σε εξοπλισμούς ,τότε τί είναι? Σε ποιό δρόμο οδηγείται η ανθρωπότητα ?

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc

«Η Ελλάδα αισθάνεται αποκλεισμένη»