29/06/07 07:24
Αναπόφευκτο γεγονός...
Ο Μπους εύχεται «ο καλός Θεός να πάρει τον Φιντέλ Κάστρο»

Associated Press
Ο Κάστρο σε φωτογραφία του 1985
Ουάσινγκτον
Στείλε το άρθρο με emailΤύπωσε το άρθρο
Ο Αμερικανός πρόεδρος εξέφρασε με τον πλέον απόλυτο τρόπο τα συναισθήματά του για τον Φιντέλ Κάστρο. «Μία ημέρα ο καλός Θεός θα πάρει τον Κάστρο» είπε ο Μπους και ο Λευκός Οίκος έσπευσε να διευκρινίσει πως απλώς έκανε ένα σχόλιο επί ενός αναπόφευκτου γεγονότος...

«Μία ημέρα ο καλός Θεός θα πάρει τον Φιντέλ Κάστρο» δήλωσε ο Τζορτζ Ο.Μπους απαντώντας σε ερώτηση, έπειτα από ομιλία του στο Κολέγιο του Πολεμικού Ναυτικού.

Ερωτηθείς εάνο ΜΠους ευχήθηκε το θάνατο του Κάστρο, ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας του Λευκού Οίκου, Γκόρντον Τζόντρο απάντησε: «Ο πρόεδρος έκανε ένα σχόλιο επί ενός αναπόφευκτου γεγονότος».

Ο Κάστρο έχει γίνει «αγκάθι» για πολλούς Αμερικανούς προέδρους. Αφότου ανήλθε στην εξουσία, το 1959, ο ηγέτης της Κούβας έχει δει δέκα προέδρους να περνούν από τον Λευκό Οίκο.

Έγγραφα της CIA που αποχαρακτηρίστηκαν πρόσφατα αποδεικνύουν ότι η αμερικανική αντικατασκοπεία συνεργάστηκε με τρεις συμμορίες με στόχο την δολοφονία του Κάστρο τη δεκαετία του 1960.

«Τώρα καταλαβαίνω γιατί επέζησα από τα σχέδια του Μπους και των άλλων προέδρων που έδωσαν εντολή για την δολοφονία μου: ο καλός Θεός με προστάτευσε» σχολίασε ο Φιντέλ με αφορμή τη δήλωση Μπους.

Ο Φιντέλ Κάστρο δεν έχει εμφανιστεί δημοσίως από την 1η Ιουλίου του 2006 όταν υπεβλήθη σε επείγουσα χειρουργική επέμβαση στο έντερο. Υπό το βάρος του προβλήματος υγείας που αντιμετώπισε και αντιμετωπίζει, ο Κάστρο αναγκάστηκε να παραδώσει την εξουσία στον αδελφό του Ραούλ για πρώτη φορά από τότε που ανέλαβε τη διακυβέρνηση της Κούβας το 1959.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Reuters

Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc

«Η Ελλάδα αισθάνεται αποκλεισμένη»