Νέα συζήτηση για τη ευρωπαϊκή συνθήκη ζητά η Πολωνία

Η ΠΟΛΩΝΙΑ σχεδιάζει να ανοίξει και πάλι συζήτηση σχετικά με τη συμφωνία για την ευρωπαϊκή συνθήκη στην οποία κατέληξαν την περασμένη εβδομάδα οι ευρωπαίοι ηγέτες, δήλωσε σήμερα στη Βαρσοβία ο πολωνός πρόεδρος Γιάροσλαβ Κατσίνσκι, θέτοντας τη χώρα του σε νέα πορεία σύγκρουσης με τους ευρωπαίους εταίρους της.

Η Πορτογαλία, η οποία αναλαμβάνει από την Κυριακή την προεδρία της ΕΕ διεμήνυσε χθες στην Πολωνία ούτε καν να διανοηθεί να προσπαθήσει να ανοίξει και πάλι συζήτηση σχετικά με τη συμφωνία για την ευρωπαϊκή συνθήκη στην οποία κατέληξαν οι ευρωπαίοι ηγέτες στις Βρυξέλλες την περασμένη εβδομάδα, ύστερα από συμβιβασμό προκειμένου η Πολωνία να άρει την απειλή της για άσκηση βέτο στις συνομιλίες.

«Πρέπει να επιλύσουμε οριστικά το θέμα στη Διακυβερνητική Διάσκεψη», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο πρωθυπουργός Γιάροσλαβ Κατσίνσκι.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ Από που κινείται αυτός ο νεοφερμένος στην ΕΕ κύριος ?λορνιον.

Comments

lornion said…
Οπως εχουν εξελιχθεί στα συμβούλια της Ευρώπης τα πολιτικά πράγματα, και από τις προθέσεις της Πολωνίας στη νέα διακυβερνητική, διαφάίνεται πως κινουμένη από το παρελθόν ,¨κι άλλους προφανώς παράγοντες επιζητεί να παίξει ρόλο σφήνας πίεσης προς Ευρώπη και Ρωσία.Είναι¨ρόλος που δεν της ταιριάζει και δεν την συμφέρει.

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc

«Η Ελλάδα αισθάνεται αποκλεισμένη»