ΣYNTOMA

ΣE EIΔIKH TEΛETH ΣTHN TANAΓPA

Σήμερα η παραλαβή έξι εκ των δεκαπέντε Mιράζ

Τα έξι πρώτα από τα δεκαπέντε νέα μαχητικά αεροσκάφη τύπου Μιράζ Μ 2000-5 παραλαμβάνει επισήμως σήμερα η Πολεμική Αεροπορία, σε ειδική τελετή στο αεροδρόμιο της Τανάγρας, παρουσία του υπουργού Εθνικής Αμυνας Βαγγέλη Μεϊμαράκη και του αρχηγού του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας αντιπτέραρχου Ιωάννη Γιάγκου. Εν τω μεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκεται το πρόγραμμα αναβάθμισης δέκα παλιότερων Μιράζ 2000 στις εγκαταστάσεις της ΕΑΒ, το οποίο, πάντως, έχει σημειώσει πολύ σοβαρές καθυστερήσεις. Σύμφωνα πάντως με αρμόδιους επιτελείς της Πολεμικής Αεροπορίας, τώρα προχωράει ικανοποιητικά, ενώ αντιμετωπίστηκαν, όπως αναφέρουν, και τα προβλήματα αυτοπροστασίας των γαλλικών αεροσκαφών.

KATAΓΓEΛIA ΠAΠAPHΓA AΠO TO PEΘYMNO

«Σχέδιο εξόντωσης του KKE»

Την εκτίμηση ότι υπάρχει «οργανωμένο σχέδιο εξόντωσης του Κομμουνιστικού Κόμματος» εξέφρασε χθες από το Ρέθυμνο η γ. γ. της Κ.Ε. του ΚΚΕ κ. Αλέκα Παπαρήγα, μία ημέρα μετά τη νέα επίθεση του βουλευτή του ΠΑΣΟΚ κ. Θόδωρου Πάγκαλου κατά του κόμματός της. Η κ. Παπαρήγα, η οποία περιοδεύει στην Κρήτη, δεν αναφέρθηκε ονομαστικά στον κ. Πάγκαλο, επανέλαβε όμως τα περί σχεδίου εξόντωσης του ΚΚΕ και κάλεσε τους πολίτες να καταψηφίσουν τα δύο μεγάλα κόμματα και να καταδικάσουν τον δικομματισμό στις επερχόμενες εθνικές εκλογές. Σε ομιλία της στο Εργατικό Κέντρο Ρεθύμνου άσκησε έντονη κριτική τόσο στην κυβέρνηση όσο και στο ΠΑΣΟΚ χαρακτηρίζοντας δημαγωγική την πολιτική των υποσχέσεων που ακολουθούν και μιλώντας για κοροϊδία των δύο μεγάλων κομμάτων όταν υπόσχονται θέσεις εργασίας.

ΣYNTONIΣTIKH EΠITPOΠH ΔIKHΓOPIKΩN ΣYΛΛOΓΩN

Ζητούν συνάντηση με Καραμανλή

Επιστολή στον πρωθυπουργό με την οποία ζητεί συνάντηση προκειμένου να συζητηθούν τα προβλήματα της Δικαιοσύνης απέστειλε η Συντονιστική Επιτροπή των Δικηγορικών Συλλόγων της Ελλάδος. Στην επιστολή επισημαίνεται ότι «η Δικαιοσύνη έχει φθάσει στο ακραίο όριο της έλλειψης αποδοτικότητάς της», καθώς και ότι υπάρχει η εντύπωση στους δικηγόρους «μιας πλήρως αδρανούς πολιτείας που φαίνεται να αγνοεί το πρόβλημα και την έκτασή του». Σημειώνεται ότι προσφάτως η Συντονιστική Επιτροπή των Δικηγορικών Συλλόγων της Ελλάδος είχε συνάντηση για το ίδιο θέμα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια.

ΓIA ENTAΞH ΣTHN EYPΩΠAΪKH ENΩΣH

Yπέρ της Kροατίας η Kύπρος

Οι εξελίξεις στο Κυπριακό, η ενταξιακή πορεία της Κροατίας στην Ε.Ε., καθώς και διμερή θέματα απασχόλησαν τις συνομιλίες του προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας Τάσσου Παπαδόπουλου με τον Κροάτη πρόεδρο κ. Στέπαν Μέσιτς, που επισκέπτεται επισήμως τη Λευκωσία. Σε δηλώσεις του ο κ. Παπαδόπουλος εξέφρασε την υποστήριξη της Κύπρου προς την ένταξη της Κροατίας και πρόσθεσε ότι με τον διάλογο των δύο πλευρών διανοίγονται μεγάλες ευκαιρίες για οικονομική συνεργασία. Ο κ. Μέσιτς δήλωσε ότι η χώρα του θα αντλήσει εμπειρίες από την ενταξιακή πορεία της Κύπρου στην Ευρωπαϊκή Ενωση και έκανε γνωστό ότι ενημέρωσε τον πρόεδρο Παπαδόπουλο για τον τρόπο επίλυσης του προβλήματος των προσφύγων, που άφησαν οι πόλεμοι στην περιοχή της χώρας του.

Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc

«Η Ελλάδα αισθάνεται αποκλεισμένη»