ΓΚΑΦΑ(;) ΝΟΜΑΡΧΗ ΜΕ ΤΟ ΑΕΡΟΠΛΑΝΟ ΤΗΣ CIA
ΠΗΓΉ ΑΝΕΧΑΡΤΤΙΤΟΣ



Τεράστιες διαστάσεις παίρνει το θέμα με την επιστολή του Νομάρχη Δ. Γεωργάτου προς την κ. Εισαγγελέα για πιθανή πτήση της air-CIA στην Κεφαλονιά τον Αύγουστο του 2006.



Για το θέμα αυτό υπήρξε εκτενές ρεπορτάζ στην “Ελευθεροτυπία” της Παρασκευής του δημοσιογράφου Μάκη Νοδάρου όπου μεταξύ άλλων αναφέρεται:

“Για την προσγείωση του συγκεκριμένου αεροσκάφους δεν υπάρχει πλέον καμία αμφιβολία και κανείς δεν μπορεί να το διαψεύσει καθώς μετά από σχετική έρευνα της «Ε» χθες στο Διαδίκτυο, βρέθηκε ότι αυτό είχε φωτογραφηθεί συμπτωματικά από ιδιώτη και μάλιστα η σχετική φωτογραφία βρίσκεται στην ηλεκτρονική διεύθυνση: http://www.11aviation.com/gr_PhotosLarge.php?fun=enlarge&PhotoID=214

Στην ιστοσελίδα αναφέρονται και τα στοιχεία του αεροσκάφους που είναι: Airline: Time Works Leasing Date: 12/8/2006 Registration: Ν90ΑΜ Aircraft Type: Gulfstream G-V Location: Kefalonia, Greece (LGKF/EFL).”

Στο ίδιο ρεπορτάζ υπάρχει και δήλωση του αερολιμενάρχη κ. Πυρπιλή όπου αναφέρεται: “Ολα αυτά είναι υπερβολικά και δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα. Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί κάποιοι ασχολούνται με αυτά τα ζητήματα τα οποία είναι ανακριβή. Την επίμαχη περίοδο απ' ό,τι θυμάμαι προσγειώθηκε στο νησί μας ένα αμερικανικό αεροσκάφος το οποίο όμως δεν μετάφερε κρατούμενους υπόπτους για τρομοκρατία ούτε πράκτορες της CIA. Μετέφερε απλώς έναν Αμερικανό μεγαλοεπιχειρηματία με τη σύζυγό του, οι οποίοι έμειναν μάλιστα στο νησί για κάποιες ημέρες και μετά αποχώρησαν. Για όλα αυτά υπάρχουν και στοιχεία”



Πλέον η όλη ιστορία τείνει να λάβει τον χαρακτήρα άνοστου αστείου με κίνδυνο να πληγεί η αξιοπιστία του θεσμού της Νομαρχίας αλλά και υπάρχει κίνδυνος γελοιοποίησης του Νομού μας από μία βιαστική κίνηση του Νομάρχη Δ. Γεωργάτου

Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc