kathimerini.gr
Hμερομηνία : 30-06-07 Eκτύπωση | e-mail
Ανάρπαστο το νέο τηλέφωνο της Apple, iPhone


ΕΠΕΙΤΑ από πολλές ημέρες αναμονής, οι πρώτοι αγοραστές του νέου τηλεφώνου-μπαλαντέρ της Apple, iPhone, αγόρασαν τελικά την Παρασκευή τη συσκευή τους εν μέσω ενός πλήθους περίεργων και δημοσιογράφων από το κατάστημα της Apple στην Πέμπτη Λεωφόρο της Νέας Υόρκης.

Ο πρώτος της σειράς, ο Γκρεγκ Πάρκερ, που περίμενε από το πρωί της Δευτέρας και κατασκήνωσε έξω από το κατάστημα, βγήκε κουνώντας θριαμβευτικά τα δύο μικρά τσαντάκια του. «Είναι υπέροχα», φώναξε με βραχνή φωνή, τα μάτια να κλείνουν από τη νύστα, προτού προσθέσει: «Τώρα πηγαίνω σπίτι για να κοιμηθώ».

Η ουρά μπροστά στο κατάστημα της Apple είχε περισσότερα από 400 άτομα γύρω στις 18:00 (τοπική ώρα). Ανάμεσά τους και ένας άλλος ευτυχής αγοραστής, ο Μπρετ από το Μπρούκλιν, που περίμενε 30 ώρες και είπε πως θα βγάλει ένα καλό κέρδος από αυτά τα iPhone. «Πούλησα ήδη τα δύο μέσω του eBay. Ακριβά,. αλλά δεν θέλω να σας πω την τιμή», είπε κατευχαριστημένος.

Με χειροκροτήματα και κραυγές χαράς του πλήθους, οι αγοραστές έμπαιναν λίγοι-λίγο στο κατάστημα. «Είναι μαγικό. Θα είναι ανατρεπτικό», αναφώνησε, με μάτια που έλαμπαν, ο Άντριου που περίμενε 24 ώρες.

Σύμφωνα με τους αναλυτές η Apple ενδέχεται να πουλήσει έως και 200.000 iPhone αυτό το Σαββατοκύριακο, όπως τις πρώτες δύο ημέρες με τις κονσόλες Wii και Playstation 3 τα Χριστούγεννα. Ο όμιλος υπολογίζει να πουλήσει δέκα εκατομμύρια έως τα τέλη του 2008. Οι αναλυτές, πιο αισιόδοξοι, υπολογίζουν ότι οι πωλήσεις μπορεί να φθάσουν από 13 έως 20 εκατομμύρια.

Το iPhone είναι ταυτόχρονα κινητό τηλέφωνο, «ψαχτήρι» στο Ίνερνετ και μεταδίδει εικόνα και ήχο. Έχει οθόνη πολλαπλής αφής (multi-touch screen) και μόνο ένα πλήκτρο. Οι διαστάσεις του είναι 115 mm x 61 mm x 11,6 mm και ζυγίζει μόλις 135 γραμμάρια.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc

«Η Ελλάδα αισθάνεται αποκλεισμένη»