Από τον ανεξάρτητο της κεφαλονιάς. Εκεί που η πολιτική έχει την δική της γλώσσα.» Θέμα της ημέρας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ 27/6/2007
"ΝΑ ΞΕΣΚΕΠΑΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ «ΑΓΥΡΤΕΣ-ΜΑΣΚΑΡΑΔΕΣ» ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ ΜΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ"




Είναι γνωστό ότι η ιδιότητα του ανώνυμου «στηλεογράφου», (συνήθης μόδα στον τοπικό μας τύπο) ιδίως όταν πρόκειται για πρώην διορισμένο Νομάρχη-«ιθύνοντα νου» δεν σου επιτρέπει να θεωρείς τον εαυτό σου ανεξέλεγκτο και να τοποθετείσαι υπεράνω της κριτικής.

Ο κύριος λοιπόν, με τον οποίο σήμερα θα ασχοληθούμε, γνωρίζει καλύτερα από μας όλα αυτά, κατά συνέπεια δεν μπορεί πια να απαιτεί στο επίπεδο της κριτικής, καμιά επιείκεια για αυτήν του την πρακτική. Γι’ αυτό από εδώ και στο εξής, θα παίρνει την απάντηση που του αρμόζει, όσο αρθρογραφεί ανώνυμα στις στήλες των δύο "πουλημένων φυλλάδων" του έντυπου τοπικού τύπου.

Απαραίτητη προϋπόθεση για οποιονδήποτε διάλογο και κριτική είναι ο σεβασμός των απόψεων του «αντιπάλου» και η μη διαστρέβλωσή τους. Αυτόν τον απαράβατο όρο ο γνωστός «καραγκιοζάκος» τον παραβιάζει κατ’ εξακολούθηση κατάφωρα, για να μπορεί να «στηρίζει» (τρόπος του λέγειν) κάθε φορά τον εκλεκτό του υποψήφιο.

Αλλά ας δούμε αυτές τις ζογκλερικές του ικανότητες στο πέρασμα του χρόνου για να διαπιστώσουμε την ανικανότητά του, αλλά και να σκεφτούν αυτοί που συναγελάζονται μαζί του, τι τους περιμένει στις επερχόμενες εκλογές.

Έτος 1994: Στηρίζει τον φίλο μας Γούλιο Κατσούνη και του προκύπτει Μεταξάς.

Έτος 1998: Στηρίζει Μεταξά και του προκύπτει ο φίλος μας ο Γεωργάτος.

Έτος 2002: Στηρίζει Γαλιατσάτο και του προκύπτει ο φίλος μας ο Καπετάνιος.

Έτος 2006: Στηρίζει Α. Παρίση και του προκύπτει πάλι ο φίλος μας ο Γεωργάτος (που παραμένει φίλος μας).

Αυτό πάει να πει φίλοι αναγνώστες καρέ της επιτυχίας σε όλο του το μεγαλείο. Τον τίτλο λοιπόν του «μασκαρά και αγύρτη», ω συγνώμη πάλι, του «ιθύνοντα νου» από τις δύο γνωστές φυλλάδες τον κέρδισε επάξια. Ας περάσει λοιπόν και από τον πάγκο για να λάβει και τα φραγκοδίφραγκα, ως τραπεζικός με καριέρα!!

Η μεγάλη του επιτυχία όμως, που θα μείνει στην ιστορία ως παρακαταθήκη για τις νεώτερες γενιές, είναι η στήριξή του στον Πρώτο του ψηφοδελτίου του αγαπητού Σάββα. Εκεί πραγματικά έδωσε τα ρέστα του ως τραπεζικός, χρησιμοποίησε όλες του τις προσβάσεις, τις γνωριμίες, την κοινωνική του θέση, την έπαρση τον κομπασμό του και τα κατάφερε!!. Του ξέφυγε όμως μια μικρή λεπτομέρεια και ο συνδυασμός πάτωσε. Το καρέ της επιτυχίας λοιπόν συνεχίζεται ακάθεκτο. Είμαστε πολύ περίεργοι, εν’ όψη και των βουλευτικών εκλογών, ποιος θα είναι ο εκλεκτός του από το ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. (μάλλον ο Π. Αλιβιζάτος) για να ξέρουμε και εκ’ των προτέρων ποιος θα χάσει!!!.

Τον τελευταίο καιρό όλος ο τοπικός τύπος, με λίγες εξαιρέσεις οφείλουμε να πούμε, παρουσιάζει ενόψει των εκλογών, διάφορα κωμικά και συνάμα αντιφατικά σενάρια, στα οποία επιδίδονται οι «ανώνυμοι στηλεογράφοι» κατόπιν εντολών των ταρτούφων πολιτικάντηδων. Η αγωνία είναι μεγάλη, το ποιοι θα είναι τελικά οι τρεις σωτήρες μας, από κάθε κόμμα για να μπουν στην μάχη των εκλογών. Όλοι είναι σίγουροι για την επιλογή τους και το διαδίδουν υπό μορφή ψιθύρων.

Εμείς παραμένουμε σταθεροί στις απόψεις μας μέχρι χτες!! και ισχύουν αυτά που αναφέραμε στο προηγούμενο άρθρο μας. Όμως λόγω του ότι οι εξελίξεις τρέχουν θα κάνουμε σήμερα μια υποχώρηση, ένα βήμα πίσω για να πούμε ότι:

Είμαστε ανοιχτοί και δεχόμαστε σοβαρές προτάσεις από υποψηφίους για να βάλουμε τα δυνατά μας (όπως στις Νομαριακές!! και καλύτερα!!) και να τους ανεβάσουμε στο θρόνο. Οι περιορισμοί είναι ελάχιστοι σ’ αυτό το κάλεσμά μας:

Δεν δεχόμαστε προτάσεις από χαμένους!!.

Συνεχίζουμε τώρα με τον πρώην διορισμένο αποτυχημένο Νομάρχη. Μας αποκαλεί από την "μελαχρινή" εφημερίδα «Φιντελάκο της Ερίσου» και ερωτά και την Δήμαρχό μας για τον χαρακτηρισμό («ε Κατερίνα;»), λες και άλλη δουλειά δεν έχει να ασχοληθεί με τα γραφόμενά μας. Αναρωτιέται εσκεμμένα για την συνδικαλιστική μας δράση, αφού γνωρίζει πολύ καλά την καζούρα που έπαθαν πολλοί με την 20ήμερη κατάληψη στον Δ. Ερίσου και μετέπειτα στον Δήμο Λειβαθούς. Καλά θα κάνει να διαβάσει προσεκτικά το άρθρο μας, δύο εβδομάδες πριν την κατάληψη με τίτλο: «ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΣΚΟΤΩΝΕΙΣ ΣΥΝΤΡΟΦΕ» και εάν του έχει μείνει ρουκάδα μυαλό θα καταλάβει πολλά, για το τι θα επακολουθήσει από εμάς, στις βουλευτικές εκλογές, για να στείλουμε στον πάγκο αυτούς που πρόδωσαν τις αρχές της παράταξης με το χειρότερο τρόπο.

Συνεχίζει λοιπόν ο τραπεζικός μας και αναφωνεί ότι θα εκδώσει λέει και λεξικό για να μπορούν οι αναγνώστες να καταλαβαίνουν τα γραπτά μας. Εμείς πάντως είμαστε στην διάθεσή του να τον βοηθήσουμε και ξεκινάμε από σήμερα.

Στο κεφάλαιο λοιπόν της έκφρασης «ιθύνων νους» μπορεί να το μεταφράσει άνετα:



«ιθύνων νους»: Πρώην Διορισμένος Αποτυχημένος Νομάρκης!! - Τραπεζικός με Καριέρα!! – «Μασκαράς και Αγύρτης» – Ανώνυμος Στηλεογράφος – Κοινός «Καραγκιοζάκος».





Υ.Γ.: Είναι αναγκαίο να διευκρινίσουμε ότι αυτοί που έχουν κάνει την «μ….» επάγγελμα από το 1994 και εντεύθεν (βλέπε παραπάνω), δεν δικαιούνται να προσδίδουν τον χαρακτηρισμό σ’ αυτούς, που απόλαυσαν πραγματικά την ηδονή του έρωτα το βράδυ της 22 ης Οκτωβρίου 2006 (αποφράς ημέρα και νύχτα και για τον τραπεζικό μας).



ΓΕΡΑΣΙΜΟΣ Π. ΦΙΛΙΠΠΑΤΟΣ

ΤΕΧΝΙΚΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ Δ. ΕΡΙΣΟΥ

ΕΠΙΛΑΧΩΝ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ

ΜΕ ΤΗΝ «ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΕΦΑΛΟΝΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΙΘΑΚΗ».

Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc