Κόσμος

"Ανθρωπος χωρίς αξιοπιστία" ο Μπλερ

Ο Τόνι Μπλερ δήλωσε σήμερα ότι σκοπεύει να αναλάβει αμέσως τα καινούργια του καθήκοντα ως ειδικού απεσταλμένου του Κουαρτέτου στη Μέση Ανατολή, ενώ οι εφημερίδες των χωρών του Κόλπου γράφουν ότι ο πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας έχει χάσει κάθε αξιοπιστία εξαιτίας της ευθυγράμμισής του με την πολιτική του αμερικανού προέδρου Τζορτζ Μπους.
"Θα αρχίσω αμέσως. Πιθανότατα θα πάω (στην περιοχή) τον Ιούλιο. Πρόκειται για τεράστια πρόκληση. θα μου πάρει πολύ καιρό", είπε.

"Φυσικά ο άνθρωπος έχει μεγάλη πείρα και πολλές ικανότητες, αλλά είναι σε θέση να αναλάβει μια τέτοια αποστολή αυτή τη στιγμή , αυτός που μόλις βγήκε από τη φούστα του Μπους;", αναρωτιέται η εφημερίδα al-Bayan της κυβέρνησης του Ντουμπάι. "Ο Μπλερ φεύγει από την κυβέρνηση με αποδυναμωμένη την αξιοπιστία εξαιτίας του πολέμου στο Ιράκ. Εκτός αυτού, τι μπορεί να κάνει σήμερα από τη θέση αυτή, εκείνος που δεν έκανε τίποτε όταν είχε μια θέση που του εξασφάλιζε αποφασιστικές εξουσίες;", γράφει η εφημερίδα.

Για την Al Khaleej, ο διορισμός του ως ειδικού απεσταλμένου του Κουαρτέτου αποτελεί "ανταπόδοση των υπηρεσιών του προς την αμερικανική κυβέρνηση". "Και άλλωστε το ίδιο το Κουαρτέτο έχει σήμερα ως αποστολή να επιτύχει την επικύρωση των ισραηλινών θέσεων, εμμέσως, δια της υποταγής στις αμερικανικές απαιτήσεις", γράφει η εφημερίδα.

Για τον συντάκτη του κύριου άρθρου της σαουδαραβικής εφημερίδας As Shark al Awsat που εκδίδεται στο Λονδίνο "ο Μπλερ δεν διαθέτει στην περιοχή (της Μέσης Ανατολής) το κύρος και την εμπιστοσύνη που είναι απαραίτητα για τον ρόλο του ειδικού απεσταλμένου".

"Πόσο μάλλον που η περιοχή τον γνωρίζει από το ιρακινό σχέδιο που απέτυχε", γράφει ο συντάκτης του κύριου άρθρου που τιτλοφορείται "ο απεσταλμένος Μπλερ και η ανέφικτη αποστολή".

Για την αγγλόφωνη εφημερίδα των εμιράτων Gulf News, "αποδεχόμενος αυτήν την αποστολή, ο Μπλερ θέτει σε κίνδυνο ό,τι έχει απομείνει από την πολιτική του αξιοπιστία".

"Το πολιτικό παρελθόν του ανθρώπου αυτού, ο οποίος επέλεξε να είναι άνευ όρων σύμμαχος του Τζορτζ Μπους, δεν αφήνει περιθώρια ελπίδας ότι θα είναι ένας αμερόληπτος ειρηνευτής", γράφει η εφημερίδα.
Πηγή ΑΠΕ

Comments

Unknown said…
δυνατόν να θέλει εξιλέωση ,παίρνοντας το ρίσκο.

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc

«Η Ελλάδα αισθάνεται αποκλεισμένη»