Αφιερώματα kathimerini.gr
Hμερομηνία : 22-06-07 Eκτύπωση | e-mail
Οι χειρότεροι μαθητές στις ΗΠΑ είναι τα λευκά αγόρια

ΜΕΛΕΤΗ στις ΗΠΑ υποστηρίζει ότι το ένα τέταρτο των εφήβων που εγκαταλείπουν το σχολείο χωρίς εξετάσεις παίρνουν πολύ χαμηλούς βαθμούς και η πλειοψηφία αυτών είναι λευκά αγόρια από εργατικές οικογένειας.

Σύμφωνα με το Ίδρυμα Joseph Rowntree, που ασχολείται με θέματα κοινωνικής πολιτικής και το οποίο πραγματοποίησε τη μελέτη, διαπίστωσε ότι ένα στα είκοσι παιδιά τελειώνουν την υποχρεωτική πολιτειακή εκπαίδευση χωρίς απολυτήριο λυκείου.

Σε γενικές γραμμές τα αγόρια είναι χειρότεροι μαθητές από τα κορίτσια - τρία αγόρια προς δύο κορίτσια - ενώ όταν είναι στο δημοτικό είναι τα αγόρια είναι κακοί στο διάβασμα και στη γραφή.

Σχεδόν τα μισά από τα παιδιά που τελειώνουν το σχολείο με χαμηλό βαθμό απολυτηρίου, είναι λευκά αγόρια. Μάλιστα, οι επιδόσεις τους είναι χειρότερες από τα παιδιά άλλων εθνικών ομάδων. Ωστόσο, τα αγόρια των μαύρων οικογενειών είναι πιο πιθανό να έχουν χαμηλότερους βαθμούς στις εξετάσεις.

Η μελέτη κάνει λόγο ότι ανάμεσα στα παιδιά από μη προνομιούχες οικογένειες επικρατεί μία «αντι - εκπαιδευτική κουλτούρα». Μάλιστα, ορισμένα από τα παιδιά ανέφεραν στους ερευνητές ότι «αν πήγαιναν καλά στο σχολείο, θα είχαν πρόβλημα με τους συμμαθητές τους».

Τέλος, επισημαίνεται ότι οι χαμηλοί βαθμοί των μαθητών προέρχονται από την κακή διατροφή, την κακή υγεία και τις προβληματικές συνθήκες διαβίωσης.

Αντιθέτως, τα παιδιά που διαβάζουν με τους γονείς τους και έχουν βιβλιοθήκη στο σπίτι, έχουν και καλύτερες επιδόσεις στο σχολείο.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από Reuters

Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc

«Η Ελλάδα αισθάνεται αποκλεισμένη»