«Σφραγίδα» Αλ Κάιντα στην υπόθεση του Λονδίνου

ΤΗ... ΣΦΡΑΓΙΔΑ της Αλ Κάιντα δείχνει να φέρει η υπόθεση με τα δύο παγιδευμένα αυτοκίνητα που εξουδετερώθηκαν στο Λονδίνο και συνιστά μια προειδοποίηση προς τη νέα βρετανική κυβέρνηση, έκριναν χθες, Παρασκευή, ειδικοί των βρετανικών υπηρεσιών πληροφοριών.

Δύο παγιδευμένες με εκρηκτικά Μερσεντές, οι οποίες θα μπορούσαν να προκαλέσουν σημαντικό αριθμό θυμάτων, εντοπίστηκαν και εξουδετερώθηκαν στην τουριστική καρδιά του Λονδίνου χθες το πρωί, δύο ημέρες μετά τη διαδοχή του Τόνι Μπλερ στην πρωθυπουργία από τον Γκόρντον Μπράουν.

Η συνωμοσία αυτή δείχνει «να στοχεύει στη νέα κυβέρνηση», έκρινε η Πολίν Νέβιλ-Τζόουνς, πρώην υπεύθυνη της κοινής επιτροπής των βρετανικών υπηρεσιών πληροφοριών, μιλώντας στο τηλεοπτικό δίκτυο του BBC. «Το θέμα είναι να μάθουμε ποιός βρίσκεται πίσω από αυτό. Θα έτεινα να σκεφτώ ότι υπάρχει ένας κάποιος δεσμός με την Αλ Κάιντα», σημείωσε επίσης.

Η τρομοκρατική αυτή οργάνωση, συνέχισε, είναι μια οργάνωση με όχι πολύ καλά δομημένους συνδέσμους, αλλά συμβάλει στο να εμπνέει τους ισλαμιστές ανά τον κόσμο, οι οποίοι μπορούν με δική τους πρωτοβουλία να πάρουν μια απόφαση για να δράσουν κατά των δυτικών συμφερόντων.

Ο Πολ Μπίβερ, αναλυτής των υπηρεσιών πληροφοριών, δήλωσε παράλληλα στο BBC ότι η συνωμοσία αυτή φέρει όλα τα σημάδια επιθέσεων ισλαμιστών, όπως αυτές στο Ιράκ, στο νότιο Λίβανο και στα Παλαιστινιακά Εδάφη.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc

«Η Ελλάδα αισθάνεται αποκλεισμένη»