«Δεν παρέδωσαν ούτε το μισό»
Απόπειρα «οικειοποίησης» του έργου της Εγνατίας καταλογίζει το ΥΠΕΧΩΔΕ στο ΠΑΣΟΚ

Eurokinissi
Από την επίσκεψη του προέδρου του ΠΑΣΟΚ στη νέα γέφυρα Γρεβενών κατά την περιοδεία του στην Εγνατία
Αθήνα
Στείλε το άρθρο με emailΤύπωσε το άρθρο
Προσπάθεια «οικειοποίησης» του έργου της Εγνατίας Οδού καταλογίζει στον Γιώργο Παπανδρέου το ΥΠΕΧΩΔΕ και μιλά για «ανακρίβειες», σχολιάζοντας όσα ειπώθηκαν από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ κατά την τετραήμερη περιοδεία του κατά μήκος της Εγνατίας Οδού.

«Είναι αδιανόητο» επισημαίνεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση που εξέδωσε τη Δευτέρα το ΥΠΕΧΩΔΕ, «ενώ κατασκευάζεται σήμερα ένα τεράστιο έργο (360 χιλιόμετρα δρόμου, προϋπολογισμού 2,8 δισ. ευρώ), ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης να ισχυρίζεται ότι κάνει περιοδεία σε όλη τη διαδρομή και να μην επισκέπτεται ούτε ένα εργοτάξιο».

«Επέλεξε να πάει μόνο στη γέφυρα Γρεβενών, που ουσιαστικά έχει ολοκληρωθεί, και που κατασκευάστηκε κατά το ήμισυ από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και κατά το ήμισυ από τη σημερινή κυβέρνηση, που το δημοπράτησε στις αρχές του 2005» αναφέρει το ΥΠΕΧΩΔΕ.

«Το ΠΑΣΟΚ προσπάθησε με ανακρίβειες να οικειοποιηθεί το έργο της Εγνατίας, εφαρμόζοντας την αρχή 'τα δικά μας, δικά μας και τα δικά σας, δικά μας'» υπογραμμίζει επίσης.

Έτσι, το ΥΠΕΧΩΔΕ επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ότι «το ΠΑΣΟΚ είχε υποσχεθεί ότι η Εγνατία θα τελείωνε αρχικά το 2000, μετά το 2002 και μετά το 2004. Μάλιστα, όλοι θυμούνται την υπόσχεση που είχε δώσει ο κ. Σημίτης στη ΔΕΘ στις 5 Σεπτεμβρίου του 1997, όταν είπε ότι 'η Εγνατία Οδός μέρα με τη μέρα γίνεται πραγματικότητα και με ορίζοντα το 2000 θα έχει ολοκληρωθεί'».

«Τελικά, στις εκλογές του 2004 παρέδωσαν κατασκευασμένα 389 χλμ. από τα 947 χλμ. της Εγνατίας Οδού και των κάθετων αξόνων, που αντιστοιχεί στο 41% του έργου. Δηλαδή, επί τόσα χρόνια 'πάλευαν' και υπόσχονταν αυτό το έργο οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και τελικά δεν παρέδωσαν ούτε το μισό» σημειώνει το ΥΠΕΧΩΔΕ.

«Ένα μικρό μέρος του έργου το παρέδωσαν υπό κατασκευή, αλλά ένα μεγάλο μέρος του έργου το άφησαν χωρίς μελέτες. Αυτό το μεγάλο μέρος του έργου το μελετήσαμε, το δημοπρατήσαμε και το κατασκευάζουμε σήμερα» τονίζει. «Τα τελευταία 3,5 χρόνια το ΥΠΕΧΩΔΕ καταβάλει μία τιτάνια προσπάθεια στην Εγνατία, αναπτύσσοντας το μεγαλύτερο μέτωπο έργων που αναπτύχθηκε ποτέ στην Ελλάδα σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα. Το έργο αυτό ούτε κρύβεται ούτε μηδενίζεται ούτε μπορεί να το οικειοποιηθεί κανείς».

Newsroom ΔΟΛ

Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc

«Η Ελλάδα αισθάνεται αποκλεισμένη»