Αυθεντικό υλικό του 1940-41
Αφιερωμένο στην Ελλάδα της πρώτης συμμαχικής νίκης το λεύκωμα του National Geographic


Αθήνα
Στείλε το άρθρο με emailΤύπωσε το άρθρο


Με αφορμή την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου και των συνταρακτικών γεγονότων που οδήγησαν την Ελλάδα αλλά και ολόκληρο τον κόσμο στη δίνη του Β' Παγκοσμίου Πολέμου, το «National Geographic» προσφέρει με το τεύχος Νοεμβρίου ένα οπτικοακουστικό λεύκωμα «1940-41: Ελλάδα, η πρώτη νίκη».

Περιλαμβάνει πολυτελές σκληρόδετο βιβλίο και DVD ντοκιμαντέρ νέας παραγωγής 2008 που συγκεντρώνουν πρωτότυπο αρχειακό υλικό του «National Geographic», συνδυασμένο με αυθεντικό κινηματογραφικό υλικό εποχής από διάφορα μέρη της Ελλάδας, από την Ηπειρο και τη Μακεδονία έως την Κρήτη, αλλά και από την Αλβανία έως την Αλεξάνδρεια και τη Ρώμη.

Το DVD αυτό συνοδεύεται από ένα πολυτελές βιβλίο-λεύκωμα που περιέχει κείμενα και φωτογραφίες του «National Geographic», καθώς και αυθεντικές μαρτυρίες από εκείνη την εποχή, πολύτιμες πηγές για τα γεγονότα που σφράγισαν με καθοριστικό τρόπο τις επόμενες γενιές και ακόμη συνεχίζουν να επηρεάζουν τη ζωή των λαών. Το λεύκωμα συμπληρώνουν λεπτομερείς χάρτες και εντυπωσιακή εικονογράφηση.

Το οπτικοακουστικό λεύκωμα «1940-41: Ελλάδα, Η πρώτη νίκη» κυκλοφορεί από τις 24 Οκτωβρίου μαζί με το τεύχος Νοεμβρίου του «National Geographic» (περιοδικό + βιβλίο + DVD). Παράλληλα, το λεύκωμα κυκλοφορεί την ίδια μέρα στα βιβλιοπωλεία σε ειδική πολυτελή έκδοση.

Newsroom ΔΟΛ

Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc

«Η Ελλάδα αισθάνεται αποκλεισμένη»