Παπανδρέου: «Αγωνιζόμαστε για την ανάκτηση της εμπιστοσύνης των πολιτών»
Μήνυμα του προέδρου του ΠΑΣΟΚ για 28η Οκτωβρίου.

«Το ΟΧΙ των Ελλήνων ήταν ένα ηχηρό ΟΧΙ στο φασισμό, στον ολοκληρωτισμό, στον αυταρχισμό και την υποκρισία και συμβολίζει τον αγώνα της υπέρβασης των δυνατοτήτων του ανθρώπου για την υπόστασή του, τις αξίες του, την ελευθερία του, την αξιοπρέπειά του», αναφέρει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, στο μήνυμά του για την 68η επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

«Εξηνταοκτώ χρόνια μετά, τιμούμε τους αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης, αποτίουμε την πρέπουσα τιμή και ξαναθυμόμαστε τις αξίες για τις οποίες πολέμησαν: Την ελευθερία, την ανεξαρτησία, τη δημοκρατία, την αξιοπρέπεια, την ανθρωπιά. Σήμερα, που η χώρα βιώνει μια ηθική, οικονομική και πολιτική κρίση, καλούμαστε αυτές τις αξίες να κάνουμε πράξη», προσθέτει στο μήνυμά του ο κ. Παπανδρέου, υπογραμμίζοντας πως «καλούμαστε να πούμε ένα ηχηρό ΟΧΙ στην ηττοπάθεια, την ανασφάλεια, το φόβο για το νέο, την αναποτελεσματικότητα, τις άδικες κοινωνικές πολιτικές, τον αυταρχισμό, την υποκρισία, τη διαφθορά και το ψέμα».

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ τονίζει πως «καλούμαστε να αγωνιστούμε για την ανάκτηση της εμπιστοσύνης των πολιτών στους δημοκρατικούς θεσμούς και την πολιτική, τη δίκαιη αναδιανομή του πλούτου, την κοινωνική δικαιοσύνη και αλληλεγγύη καθώς και για τη διαφάνεια και την κοινωνική λογοδοσία».

Στο μήνυμά του ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, αναφέρει επίσης, ότι «σήμερα οι Έλληνες απαιτούν αξιόπιστη και υπεύθυνη ηγεσία, η οποία με σχέδιο και αποφασιστικότητα θα ανατρέψει τα «κακώς κείμενα» του πολιτικού συστήματος, θα οικοδομήσει μια κοινωνία συνοχής και δικαιοσύνης, θα οδηγήσει τη χώρα σε μια βιώσιμη ποιοτική ανάπτυξη, και τους Έλληνες με ασφάλεια και σιγουριά στο μέλλον, απελευθερώνοντας τις δημιουργικές δυνάμεις της χώρας και απαλλάσοντας την κοινωνία και την πολιτική από συντηρητικές, πελατειακές, γραφειοκρατικές και αυταρχικές αντιλήψεις».

«Το ΠΑΣΟΚ θα συνεχίσει τον αγώνα για να ανταποκριθεί σ' αυτό το ιστορικό χρέος», καταλήγει το μήνυμα του κ. Παπανδρέου.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Comments

lornion said…
Καλός ο αγώνας μα πρέπει να τους θυμίζετε και το παρελθόν σας.Ετσι θάχουν πλήρη ενημέρωση και η ψήφος τους θα πάει στο σωστό μέρος.

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc

«Η Ελλάδα αισθάνεται αποκλεισμένη»