Προεκλογική εμφάνιση Μπαράκ Ομπάμα με Μπιλ Κλίντον

30-10-2008


[insert caption here]

Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ, Μπιλ Κλίντον, δήλωσε σε προεκλογική συγκέντρωση στη Φλόριντα τη Τετάρτη το βράδυ ότι ο προεδρικός υποψήφιος του Δημοκρατικού Κόμματος, Μπαράκ Ομπάμα, «εκπροσωπεί το μέλλον της Αμερικής». Ήταν η πρώτη κοινή εμφάνιση των δύο ανδρών σε προεκλογική συγκέντρωση.

Ο κ. Κλίντον δηλωσε ότι ο κ. Ομπάμα θα πρέπει να εκλεγεί για την φιλοσοφία του, την πολιτική του και ιδιαίτερα για την ικανότητα του να αλλάξει την ζωή του κόσμου.

Επίσης την Τετάρτη το βράδυ ο κ. Ομπάμα τόνισε την πρόθεση του να αλλάξει την Ουάσιγκτον σε μακροσκελή τηλεοπτική διαφήμιση σε ώρα υψηλής τηλεθέασης την Τετάρτη το βράδυ, γεγονός που επικρίθηκε έντονα από τον Ρεπουμπλικανό αντίπαλο του, Τζον Μακέην.

Στην διαφήμιση που διήρκεσε μισή ώρα και κόστισε πολλά εκατομμύρια δολάρια, ο Μπαράκ Ομπάμα δεσμεύτηκε ότι θα βοηθήσει την Αμερικανική μεσαία τάξη και θα μειώσει την φορολογική υποχρέωση των περισσότερων Αμερικανών. Επίσης δεσμεύτηκε ότι θα αλλάξει την Αμερικανική πολιτική στο Ιράκ και θα δρομολογήσει σε προγράμματα εσωτερικής πολιτικής, κονδύλια που τώρα δαπανώνται στο Ιράκ.

Από τη πλευρά του ο Τζον Μακέιν επέκρινε την διαφήμιση λέγοντας ότι ο Μπαράκ Ομπάμα έχει λεφτά για τέτοιες διαφημίσεις επειδή επέλεξε να μην χρησιμοποιήσει χρήματα του δημοσίου για την προεκλογική του εκστρατεία και προτίμησε ιδιωτικές συνεισφορές, ενώ τόνισε ότι η πολιτική Ομπάμα θα οδηγήσει σε αύξηση της φορολογίας και θα βλάψει την οικονομία.

Σε τηλεοπτική του συνέντευξη τη Τετάρτη ο κ. Ομπάμα παραδέχτηκε ότι τα χρηματικά ποσά που έχει συγκεντρώσει η προεκλογική του εκστρατεία δεν έχουν προηγούμενο, αλλά επεσήμανε ότι πρόκειται για συνεισφορές απλών ανθρώπων και όχι ειδικών συμφερόντων.

voa

Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc

«Η Ελλάδα αισθάνεται αποκλεισμένη»