Υπέρ του Μπαράκ Ομπάμα τάσσονται οι «Τimes» της Νέας Υόρκης
Επισημαίνει μάλιστα ότι η επιλογή μεταξύ του Μπαράκ Ομπάμα και του ρεπουμπλικανού αντιπάλου του, Τζον Μακέιν, είναι εύκολη.

Η εφημερίδα New York Times εξέφρασε ανοικτά την υποστήριξή της στην υποψηφιότητα του δημοκρατικού Μπαράκ Ομπάμα για την αμερικανική προεδρία, αναφέροντας σε σχετικό άρθρο της ότι ο αφροαμερικανός υποψήφιος «ανταποκρίθηκε στη μία μετά την άλλη στις προκλήσεις, έδειξε ηγετικές δυνατότητες και δίνει πραγματική ουσία στις υποσχέσεις του για ελπίδα και αλλαγή».

Στην αρχή του χρόνου, η εφημερίδα είχε ταχθεί υπέρ της επιλογής της Χίλαρι Κλίντον ως υποψήφιας του Δημοκρατικού Κόμματος για την αμερικανική προεδρία, αλλά στο άρθρο της σημειώνει ότι έκτοτε ο Ομπάμα με τις θέσεις του συνέβαλε στον να αρθούν οι αρχικές επιφυλάξεις για τις δυνατότητές του.

«Έχει δείξει ψυχραιμία και ευθυκρισία. Πιστεύουμε ότι έχει την βούληση και τη δυνατότητα να επιτύχει ευρύτερη πολιτική συναίνεση που είναι κρίσιμη για να βρεθούν λύσεις στα προβλήματα του έθνους», γράφει η εφημερίδα στο άρθρο της.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ






Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc

«Η Ελλάδα αισθάνεται αποκλεισμένη»