Ρουσόπουλος: «Είμαι στόχος πολιτικού κανιβαλισμού»
Αποφασίστηκε ομοφώνως η σύσταση εξεταστικής επιτροπής

Ολοκληρώθηκε η συζήτηση στη Βουλή για την ψήφιση της πρότασης για σύσταση εξεταστικής επιτροπής. Ο πρόεδρος της Βουλής, Δ. Σιούφας, ανακοίνωσε ότι αποφασίστηκε ομοφώνως η σύσταση εξεταστικής επιτροπής. Η επιτροπή που θα αποτελείται από 23 μέλη - από όλες τις κοινοβουλευτικές παρατάξεις - θα αρχίσει τις εργασίες της στις 30 Οκτώβρη και ως τις 15 Δεκεμβρίου θα πρέπει να υποβάλλει τα πορίσματά της.

Δεν πραγματοποιήθηκε ονομαστική ψηφοφορία καθώς όλα τα κόμματα συμφώνησαν για την σύσταση της εξεταστικής επιτροπής. Στον χρόνο που θα χρειαζόταν η ψηφοφορία, πήραν το λόγο βουλευτές από όλα τα κόμματα.

Ρουσόπουλος: Ευεργέτες της Μονής Βατοπεδίου υπουργοί του ΠΑΣΟΚ

Επίθεση κατά του προέδρου του ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε ο υπουργός Επικρατείας, Θ. Ρουσόπουλος, κατά τη σημερινή συζήτηση στη Βουλή επί της προτάσεως της ΝΔ για τη σύσταση εξεταστικής επιτροπής στην υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου και τον θεώρησε υπεύθυνο για την «άνομη, άθλια και ανήθικη μεθόδευση εναντίον του».

Ο Θ. Ρουσόπουλος παρατήρησε ότι ουδέποτε από το 1847, όταν πρωτοεφαρμόστηκε ο νόμος περί ευθύνης υπουργών, « υπήρξε αίτημα παραπομπής με μοναδικό στοιχείο την περιρρέουσα ατμόσφαιρα», ενώ είπε ότι «το ΠΑΣΟΚ θεμελιώνει κατηγορίες εναντίον στηριζόμενο σε συκοφαντίες» και ότι «το μόνο πραγματικό γεγονός είναι η μακρόχρονη γνωριμία του και η πνευματική σχέση του με τον ηγούμενο της Μονής Βατοπεδίου». «Συνομιλώ και θα συνεχίσω να συνομιλώ με εκπροσώπους μονών και φορέων: Δεν έχει σημασία τι μου λένε σε αυτές τις συναντήσεις, σημασία έχει τι απαντώ εγώ», υπογράμμισε ο κ. Ρουσόπουλος.

Κάλεσε μάλιστα τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ να πουν πόσοι έχουν επισκεφθεί τη Μονή Βατοπεδίου και πόσοι υπουργοί τους ανακηρύχθηκαν ευεργέτες της. Παρέθεσε, δε, τον ακόλουθο κατάλογο υπουργών του ΠΑΣΟΚ που ενέκριναν χορηγίες στη Μονή:












1997: Κ. Λαλιώτης, υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, ενέκρινε 50 εκ.

1999: Κ. Βρεττός, υφ. Γεωργίας, χορηγία 441 εκ.

1999: Ι. Μαγκριώτης, υπ. Μακεδονίας-Θράκης, χορηγίες 20 και 70 εκ.

2001: Γ. Πασχαλίδης, υΜα-Θρα, 30 εκ.

1994: Κ. Τριαρίδης, υΜα-Θρα, 1 εκ.

1999: Χρ. Πάχτας υφ Οικονομικών, ενέκρινε επιχορήγηση 996 εκ δρχ.

«Τα ξεχάσατε; Μήπως ήμουν εγώ ηθικός αυτουργός και σε αυτά; Δεν έχει όρια η υποκρισία σας. Με καλείτε να θέσω εκτός της ζωής και των σχέσεών μου όσους συνδέονται με το μοναχικό σχήμα της Ορθόδοξης Εκκλησίας. Δεν θα προσαρμοστώ. Οι συκοφαντίες σας δεν θα περιορίσουν την ελευθερία μου», σημείωσε ο κ. Ρουσόπουλος.

«Αθεμελίωτη η κατηγορία»

Όσο για την κατηγορία ότι ήταν ο ηθικός αυτουργός της υπόθεσης σημείωσε ότι «είναι αθεμελίωτη ως αστεία και δεν στοιχειοθετείται ούτε από την παραγγελία του εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, ούτε από τις παραιτήσεις των δύο αντιεισαγγελέων ούτε από τη δικογραφία». «Σας καλώ να πείτε καθαρά, από πού προκύπτει οποιαδήποτε πράξη που να στηρίζει τις κατηγορίες σας», τόνισε ο υπουργός Επικρατείας. «Είμαι στόχος πολιτικού κανιβαλισμού», επεσήμανε.

Εν συνεχεία ο κ. Ρουσόπουλος απευθύνθηκε προσωπικά στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ λέγοντας ότι «το μόνο που τον ενδιαφέρει είναι η σπίλωση των πολιτικών αντιπάλων με κάθε τρόπο, με στόχο, όχι τον ίδιο αλλά, την κυβέρνηση, την ΝΔ και στο βάθος τον πρωθυπουργό, επειδή είναι ο μόνος αυθεντικός εκφραστής μιας πολιτικής αλλαγών και μεταρρυθμίσεων».

Ο Θ. Ρουσόπουλος τόνισε, επίσης, ότι «ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δε μπόρεσε όλα αυτά τα χρόνια να θεμελιώσει σοβαρό πολιτικό αντίλογο, ενώ τα πέντε χρόνια που είναι αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναλώθηκε σε ένα και μόνο πράγμα: Στη διατήρηση της εξουσίας του. Σήμερα, βρισκόμαστε σε μία ακόμα άνομη και ανήθικη προσπάθεια του κ. Παπανδρέου για την αποκόμιση πολιτικών κερδών. Η ΝΔ και οι βουλευτές της, η κυβέρνηση, αποτελούν το αδιαπέραστο τείχος στις άθλιες αυτές μεθοδεύσεις».

Ο υπουργός Επικρατείας απέδωσε προσωπικά στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ την ευθύνη «σπίλωσης» της αξιοπρέπειάς του, διότι «η υπογραφή κάτω από την ανήθικη πολιτική μεθόδευση, από την πολιτική αυτή δολιότητα, λέει Γιώργος Παπανδρέου».

«Κύριε Παπανδρέου, ανήκουμε σε άλλους χώρους. Γεννηθήκατε πολιτικά ισχυρός. Είμαι ο γιος ενός ταχυδρόμου. Οι δρόμοι μας και η πορεία μας υπήρξαν διαφορετικές», υπογράμμισε ο κ. Ρουσόπουλος σημειώνοντας ότι στη διαδρομή του έκανε και λάθη, ωστόσο, καμία πράξη του δεν μπορεί να εκληφθεί ως παράνομη, διότι σέβεται την εντολή του λαού και τους νόμους.

«Ουδείς είναι σε θέση να αμφισβητήσει την ηθική ακεραιότητα μου»

«Έδειξα μεγάλη ανοχή αυτό το διάστημα. Η ανοχή δεν σημαίνει και ενοχή, αλλά αξιοπρέπεια και διαφορετική πολιτική σκέψη. Δεν μετέτρεψα ούτε για μια στιγμή το βήμα της κυβέρνησης σε ατομικό μου βήμα. Απέναντι σε κάθε συκοφαντία, υπάρχει η ανυπέρβλητη άμυνα της αλήθειας», είπε ο κ. Ρουσόπουλος στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ

Επίσης, δήλωσε ότι «ουδείς, ούτε εσείς, κ. Παπανδρέου, ούτε άλλος από το κόμμα σας, είναι σε θέση να αμφισβητήσει την ηθική ακεραιότητα μου».

Συνάμα, πρόσθεσε: «Δεν ανησυχώ για τις κατασκευασμένες κατηγορίες, δεν ανησυχώ για τις λοιδορίες, δεν ανησυχώ για τις απειλές του εκπροσώπου του Γ. Παπανδρέου, δεν ανησυχώ κ. Παπανδρέου, γιατί η σκληρή πορεία της δικής μου ζωής δεν έχει καμία σχέση με τη δική σας. Δεν ανησύχησα κ. Παπανδρέου, όταν πολλές φορές η οικογένεια μου βρέθηκε στόχος γνωστών κύκλων αθλιότητας και ανοησίας, εκείνων που νόμιζαν ότι μπορούν να με κάμψουν, παρακολουθώντας και τρομοκρατώντας ακόμα και τα ανήλικα παιδιά μου. Η δημοκρατική σας ευαισθησία, φυσικά, δεν εκδηλώθηκε τότε».

«Για το μέλλον του τόπου ανησυχώ, αν τύχει ποτέ να κυβερνήσετε εσείς με τις δόλιες μεθοδεύσεις σας», τόνισε ο κ. Ρουσόπουλος, καλώντας την ολομέλεια να υπερψηφίσει την πρόταση της ΝΔ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής, ώστε να αναδειχθεί η αλήθεια.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ- ΜΠΕ






Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc

«Η Ελλάδα αισθάνεται αποκλεισμένη»