Συγχαρητήρια Ομπάμα για την 28η Οκτωβρίου


31-10-2008


Senator Obama as seen in TV campaign ad, 29 oct 2008

Συγχαρητήρια επιστολή προς την Ελληνο-Αμερικανική κοινότητα έστειλε ο προεδρικός υποψήφιος του Δημοκρατικού Κόμματος, Μπαράκ Ομπάμα, επ’ ευκαιρία της εορτής της «Ημέρας του ΟΧΙ» και της επετείου της 28ης Οκτωβρίου, τονίζοντας «την ηρωική συνεισφορά του Ελληνικού λαού στον αγώνα κατά του φασισμού στον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο».

«Με συνδέει στενή φιλία με την Ελληνο-Αμερικανική κοινότητα», αναφέρει στην επιστολή του ο Γερουσιαστής Ομπάμα, «και το ίδιο αισθάνεται και ο εταίρος μου υποψήφιος για την αντιπροεδρία, Τζο Μπάιντεν. Το Σικάγο έχει μεγάλη και ζωντανή Ελληνική κοινότητα και έχω συνεργαστεί μαζί της στενά και πάντα υποστήριζα την συμμετοχή της ευρύτερης Ελληνικής κοινότητας στην Αμερικανική πολιτική διαδικασία. Μαζί με τον Τζο», συνεχίζει ο κ. Ομπάμα, «σεβόμαστε την σοβαρή συνεισφορά των Ελληνο-Αμερικανών σε τόσους πολλούς τομείς της Αμερικανικής ζωής».

Ο προεδρικός υποψήφιος του Δημοκρατικού Κόμματος ολοκληρώνει την επιστολή του με την δέσμευση ότι «θα συνεχίσει να συνεργάζεται στενά με την ομογένεια για την αποκατάσταση μιας ισχυρής σχέσης συνεργασίας με την Ελλάδα και τους άλλους Ευρωπαίους εταίρους των ΗΠΑ».

voa

Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc

«Η Ελλάδα αισθάνεται αποκλεισμένη»