Κοντά στη γιαγιά του ο Ομπάμα
Νέα έρευνα για την υπόθεση κατάχρησης εξουσίας από την Πέιλιν
Πολιτική θεωρούν τη δίωξη εναντίον της Πέιλιν παράγοντεες της εκστρατείας Μακέιν

Στείλε το άρθρο με emailΤύπωσε το άρθρο


Σε ερωτήματα από τις Αρχές θα απαντήσει η υποψήφια για την αντιπροεδρία των ΗΠΑ με τους Ρεπουμπλικάνους, Σάρα Πέιλιν με αφορμή την εμπλοκή της σε υπόθεση κατάχρησης εξουσίας.

Η κυβερνήτης της Αλάσκας κατηγορείται ότι απέλυσε ανώτατο πολιτειακό αξιωματούχο, τον Γουόλτ Μόνεγλαν, γιατί ο τελευταίος αρνήθηκε να απολύσει τον πρώην κουνιάδο της, που μόλις είχε χωρίσει από την αδελφή της Πέιλιν. Κατάθεση για το ίδιο ζήτημα θα δώσει και ο σύζυγος της Πέιλιν, Τοντ

Η Σάρα Πέιλιν που περιοδεύει στην Πενσιλβάνια και το Μιζούρι θα καταθέσει για την έρευνα που διεξάγει επιτροπή που εποπτεύει το προσωπικό στην πολιτεία. Όπως είχε ζητήσει η ίδια, αυτή η δεύτερη εξέταση διεξάγεται από ανεξάρτητο δικηγόρο.

Το πόρισμα των Αρχών της Αλάσκας έδειξε ότι οι πράξεις της Πέιλιν ήταν τυπικά νόμιμες αλλά παραβίασε τον κώδικα ηθικής συμπεριφοράς.

Παράγοντες της εκστρατείας των Ρεπουμπλικάνων δηλώνουν ότι η δίωξη είχε πολιτικά κίνητρα.

Εν τω μεταξύ, στο στρατόπεδο των Δημοκρατικών, ο Μπαράκ Ομπάμα έχει διακόψει προσωρινά την προεκλογική εκστρατεία για προσωπικούς λόγους.

Ο γερουσιαστής από το Ιλινόι μετέβη στη Χαβάη και βρίσκεται κοντά στην 85χρονη, «βαριά άρρωστη» όπως είπε και ο ίδιος, γιαγιά του. Ο Μπαράκ Ομπάμα Θα επιστρέψει στις προεκλογικές περιοδείες από το Σάββατο.

Οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι ο Μπαράκ Ομπάμα διατηρεί το προβάδισμα του σε εθνικό επίπεδο αλλά στην κρίσιμη πολιτεία της Φλόριντας η διαφορά με τον Τζον Μακέιν έχει μικρύνει κάπως και βρίσκεται περίπου στις δύο μήνες μονάδες έναντι των οκτώ στις αρχές του μήνα.

Ωστόσο, παρατηρητές σημειώνουν ότι ο Τζον Μακέιν πρέπει να αγωνιστεί πολύ στις εναπομείνασες 11 ημέρες για να ανατρέψει την διαφορά που έχει από τον αντίπαλό του σε πανεθνικό επίπεδο. Ο ίδιος και οι σύμβουλοί του δεν έχουν χάσει την αισιοδοξία τους για το θετικό εντέλει αποτέλεσμα, όπως ελπίζουν.

Καταφέρθηκε ακόμη κατά των σχεδίων οικονομικής πολιτικής του Μπαράκ Ομπάμα και υπογράμμισε ότι οι φοροελαφρύνσεις που προτείνει ο γερουσιαστής του Ιλινόις είναι ακριβώς «η λανθασμένη προσέγγιση στην οικονομική επιβράδυνση».

Πάντως, σε μία άλλη εξελίξει, υπέρ του Μπαράκ Ομπάμα εκφράστηκε ο πρώην εκπρόσωπος Τύπου του προέδρου Τζορτζ Μπους ο οποίος, αφού παρατήθηκε, είχε καταγγείλει τις παρασκηνιακές τακτικές της προεδρίας.

Newsroom ΔΟΛ

Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc