αΝΟΙΞΗ 2007

ΑΝΟΙΞΗ . 22 Μαρτίου σήμερα με αλλαγή στου περιβάλοντος την φάτσα. Ο ουρανός είν’ ορατός ,τα σύννεφα πιο άσπρα κηνυγιούνται στους αιθέρες,η ατμόσφαιρα πιο μαλακή ,φιλική στην επαφή της με το πρόσωπο τ’ανθρώπου ,ο αγέρας δροσερός σε προκαλεί να βγείς, θέλει να σε χαιδέψει ,τα δέντρα χορεύουνε τρελούς χορούς στο διάβα του, λές και σήμερα όλα χαρούμενα θε νάναι , γιατί μέρα -νύχτα αγκαλιά πιάνουνε την ισότητα του παρόντος του 2007. Στου ανατέλοντος ηλίου την χώρα μπουμπούκια στα δέντρα ξάνοιγαν την ομορφια του άνθους ,φως ολάσπρο μπόλικο έλουζε δάσος φύση και ρυάκια ,άνθρωποι περιπατούν μεσ’τον παράδεισό τους για απόλαυση του τώρα, που αναντικατάστατο οδευει προςτα πίσω.. Σε μια άλλη της γης μεριά η εποχή πιο πρώιμα εμπήκε ,όπου τώρα είν’ολ’ ανθισμένα ,σπαρτά, πολύχρωμα λουλούδια, δέντρα, κίτρινα σπάρτα ,σκόρπια σε αγρούς κι’ακρογιαλιές -αγκαλιά με το γαλάζιο του πελάγου.Ελλαδίτσα δείχνει νάναι αυτή,λουσμένη μεσ’τον ήλιο.Ανοιξη ξαναέλα, λέω πόσο καλά θε νάτανε νακανες το ταξείδι σου δυό και τρείς φορές τον χρόνο. Lornion.blogspot.com.

Comments

Anonymous said…
Αγαπητέ Λοριόν,
Τα δώρα τής Άνοιξης έφερες, με τήν πρώτη μέρα της να μας εξοπλίζει με όνειρα και να μας φέρνει πάλι και πάλι τήν δύναμη τής φύσης μέσα από τα πολλά πανοφώρια της, με ένα ανοιξιάτικο αυτή τή φορά που είναι μοναδικό μέσα από τήν πένα σου.
Σε ευχαριστώ ιδιαίτερα για τήν διάκριση που δίνει η ομορφιά τών λέξεών σου που συμβαδίζουν με τήν εποχή χωρίς να φλυαρούν.
Σε ευχαριστώ διπλά για το γνήσιο ταξίδι μέσα από τίς λέξεις.
Να Ζεις και να Ευτυχείς εκατό Άνοιξες ακόμη.

Λενιώ

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc

«Η Ελλάδα αισθάνεται αποκλεισμένη»