η γνώμη των ομογενών.

(ΕΡΑ 5- Σύδνεϋ, Θέμης Καλλός)

Όπως στην Μελβούρνη και το Σύδνεϋ, έτσι και στην συγκέντρωση του ΣΑΕ Ωκεανίας στην Αδελαΐδα την Τρίτη το βράδυ, οι ομογενείς εμφανίστηκαν θετικοί απέναντι στη δυνατότητα ψήφου στις εθνικές εκλογές που τους παρέχει ο νέος νόμος, αλλά ζητούν να εκλέγουν δικούς τους αντιπροσώπους.
Η συγκέντρωση πραγματοποιήθηκε σε αίθουσα κεντρικού ξενοδοχείου της πόλης, και σύμφωνα με τον Συντονιστή του ΣΑΕ Ωκεανίας, Γιώργο Αγγελόπουλο, η προσέλευση των ομογενών ήταν μεγάλη.
Πέραν του προσχεδίου νόμου για την ψήφο των Αποδήμων, συζητήθηκαν εκτενώς το προεδρικό διάταγμα για την λειτουργία του ΣΑΕ και οι επικείμενοι Πανελλήνιοι Αγώνες του ΣΑΕ Ωκεανίας στην Αδελαΐδα.......Εδώ προστίθεται και η άποψη τπυ λορνιόν που σε άρθρο του εκφράζεται θετικά για τυχόν μελοντικές υποψηφιότητες της ομογένειας.Σημειωτέον ότι η Ελλάδα είναι χώρα μα είναι και ιδέα που απλώνεται σε όλη τη γη.Ακολουθεί η άποψή μου.η ψήφος του ομογενή
03/19/07 05:27 AM


To σχέδιο Νόμου το σχετικό με την ψήφο των Ελλήνων του Εξωτερικού. Προ καιρου και πρίν ο πρωθυπουργός εξαγγείλει την πρόθεσή του για παροχή ψήφου στην ομογένεια έγραφα στο ιντερνέτ.
η ψήφος του ομογενή.
01/08/06 07:08 PM Edit






Η Ελλάδα έχει ανάγκη της ψήφου των παιδιών της όπου γης. Τούτο θα επέφερε στο κοινοβούλιο και την ζωή της χώρας ανανεωτικές μεταβολές σε πολλά επίπεδα. Θεωρώ πως η πολιτεία θα πρέπει να υλοποιήσει από των προσεχών κοινοβουλευτικών εκλογών ,την υποχρέωση που έχει απέναντι στην ομογένεια .Δώσαμε την δημοκρατία σαν το πολίτευμα του κόσμου ,ας μη στερούμε τους Ελληνες του δικαιώματος της ψήφου ,επειδή δεν είναι παρόντες στην χώρα. ΛΟΡΝΙΌΝ.

--------------------
Lornion
http://lornion.blogspot.com Με βάση την πρόθεσή μου τότε ,θεωρούσα σωστό και την ανάδειξη υποψηφίων από τις μεγάλες παροικίες του εξωτερικού, που φυσικώ τω λόγω σταδιακά θα έφερναν και την άνοιξη στο ελληνικό κοινοβούλιο. Το σημειώνω γιατί πιστευω πως θα είναι μια καινοτομία με αρκούντως ευεργετικά αποτελάσματα στο εσωτερικό μα και στον ελληνικό κόσμο του εξωτερικού.Ας το δείτε με αμεροληψία το θέμα εξετάζοντας το στο βάθος του.-λορνιόν .19.3.2007.

--------------------
Lornion
http://lornion.blogspot.com

Comments

lornion said…
Χαιρομαι ιδιαιτερα που η σκεψη μου με ημερομηνια 19 Μαρτιου 2007 βρισκει ανταποκριση και υλοποιηση απο την σημερινη ελληνικη κυβερνηση.

Ητανε καιρος ο Ελληνας της διασπορας να νοιωσει την θαλπωρη, εστω και ψυχικα, του ενδιαφεροντος της πατριδας.

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc

«Η Ελλάδα αισθάνεται αποκλεισμένη»