5,9 ρίχτερ στο Ιόνιο.

ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5.9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ αναστάτωσε τους κατοίκους του Ιονίου. Ο σεισμός που σημειώθηκε λίγα λεπτά πριν τις πέντε το απόγευμα είχε το επίκεντρο του στη θαλάσσια περιοχή βορειοδυτικά της Κεφαλονιάς και εστιακό βάθος 8-10 χιλιομέτρων, ενώ έγινε αισθητός σε όλο το Ιόνιο καθώς και στις δυτικές περιοχές της Στερεάς και της Πελοποννήσου.

Από τη δόνηση δεν αναφέρθηκαν θύματα, παρά μικροζημιές από πτώσεις βράχων σε ορισμένα σημεία του επαρχιακού δικτύου της Κεφαλονιάς -και ειδικότερα στο Χαρακα, τη Θηναία και τον Πουνταβο γι αυτό συνιστάται ιδιαίτερη προσοχή στους οδηγούς που κινούνται εκεί- και καταρρεύσεις τμημάτων τοίχων σε παλαιά κτίσματα. Η ηλεκτροδότηση των νησιών δεν επηρεάστηκε. Σύσσωμες οι δυνάμεις της πυροσβεστικής σε Κεφαλονιά, Ιθάκη και Λευκάδα περιπολούν τους δρόμους και τα χωριά των νησιών για τον εντοπισμό τυχόν προβλημάτων.
πηγή ΕΡΤ. lornion.blogspot.com

Comments

Anonymous said…
Διαβαζα μερικά σχόλια ,που με το δίκηο τους οι άνθρωποι θέλανε με συμβουλές να καθησυχάσουν εαυτούς και τους συμπολίτες τους. Είναι αλήθεια πως είναι τρομερό να νοιώθεις μεγάλο σε ένταση και διάρκεια σεισμό. είναι η ανασφάλεια και ο τρόμος που δημιουργεί για το χειρότερο. Ευχομαι να ξεπεραστεί ,να ξεχαστεί και να μην ξαναγίνει.

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc

«Η Ελλάδα αισθάνεται αποκλεισμένη»