περιβαλοντος αυτοκίνητα από V W

Στροφή στα περιβαλλοντικά αυτοκίνητα από τη VW

Πρωτοπόρος στην κατασκευή περιβαλλοντικών οχημάτων προτίθεται να καταστεί η Volkswagen, η μεγαλύτερη ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία, η οποία είδε τις πωλήσεις της να αυξάνονται και το 2007, όπως μεταδίδει το Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων, επικαλούμενο τα όσα ανακοίνωσε ο διευθύνων σύμβουλος του ομίλου, κ. Μάρτιν Βίντερκορν, από το Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης.

«Όλα είναι δυνατά για τη Volkswagen», δήλωσε ο κ. Βίντερκορν και πρόσθεσε πως η νούμερο ένα ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία αισθάνεται υποχρεωμένη να καταστεί και το νούμερο ένα στην παραγωγή οχημάτων, που θα είναι όσο το δυνατό πιο φιλικά στο περιβάλλον. Ήδη, στο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης, η VW παρουσιάζει το καινούριο μοντέλο του Passat, το «Blue Motion», το οποίο χρειάζεται μόλις πέντε λίτρα βενζίνης.

Εξάλλου, σύμφωνα πάντα με όσα ανακοίνωσε ο κ. Βίντερκορν, η ανοδική πορεία των πωλήσεων της αυτοκινητοβιομηχανίας συνεχίστηκε και το 2007. Το δίμηνο Ιανουάριος-Φεβρουάριος ο όμιλος διέθεσε στους καταναλωτές 857.000 καινούρια οχήματα, καταγράφοντας αύξηση πωλήσεων 7,6%. Το 2006, η Volkswagen είδε τις πωλήσεις της να αυξάνονται περισσότερο από 9%, καθώς διέθεσε στην αγορά πάνω από 5,7 εκατομμύρια αυτοκίνητα.

Σε ό,τι αφορά την εταιρία VW (ο όμιλος περιλαμβάνει ακόμη τις αυτοκινητοβιομηχανίες Audi, Seat, Skoda, Bentley, Bugatti και Lamborghini), διέθεσε το δίμηνο 496.000 νέα οχήματα, καταγράφοντας αύξηση πωλήσεων κατά 5,7%.

Με το Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης ξεκινά, παραδοσιακά, η άνοιξη για την ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία. Μετά τις δύο πρώτες μέρες, οι οποίες είναι αφιερωμένες στις παρουσιάσεις στον Τύπο των νέων των επιχειρήσεων και των καινούριων μοντέλων, οι διοργανωτές αναμένουν περί τις 700.000 επισκέπτες απ’ όλον τον κόσμο. Κυρίαρχο θέμα της φετινής έκθεσης είναι οι επιπτώσεις των κλιματολογικών αλλαγών στην αγορά.
Πηγή ΑΠΕ 06/03/2007 02:47 μμ lornion.blogspot.com

Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc

«Η Ελλάδα αισθάνεται αποκλεισμένη»