Σερβία και Κόσοβο

"Διπλωματική επίθεση" της Σερβίας για το Κόσοβο

Η Σερβία ετοιμάζεται για «διπλωματική επίθεση» με στόχο την επανάληψη των διαπραγματεύσεων για το Κόσοβο και την προσέλκυση της προσοχής στις συνέπειες της χορήγησης ανεξαρτησίας στην επαρχία, δήλωσε η πρόεδρος του συντονιστικού κέντρου της σερβικής κυβέρνησης για το Κόσοβο, κ. Σάντα Ράσκοβιτς - Ίβιτς.

Οι ΗΠΑ ασκούν μεγάλες πιέσεις σε άλλες χώρες, αλλά η Σερβία θα ξεκινήσει διπλωματική πρωτοβουλία, καθώς επιθυμεί να εξηγήσει με σαφήνεια ποιες θα είναι οι συνέπειες της ανεξαρτησίας του Κοσόβου και γιατί η ουσιαστική αυτονομία ως βάση για συνέχιση των διαπραγματεύσεων είναι ο μόνος τρόπος για την επίτευξη συμβιβασμού και διαφύλαξης της περιφερειακής ειρήνης και σταθερότητας, δήλωσε στον τηλεοπτικό σταθμό του Βελιγραδίου B92 TV.

Επισήμανε ότι ο απεσταλμένος του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για το Κόσοβο, κ. Μάρτι Αχτισάαρι, δεν ήταν αμερόληπτος στη διαπραγματευτική διαδικασία και επομένως δεν μπορούσε να επιτευχθεί ο συμβιβασμός. Η κ. Ράσκοβιτς επανέλαβε ότι η Σερβία δεν μπορεί να αποδεχθεί το σχέδιο του κ. Αχτισάαρι για το Κόσοβο.
Πηγή ΑΠΕ lornion.blogspot.com

Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc

«Η Ελλάδα αισθάνεται αποκλεισμένη»