ο Αη Στράτης είναι ελληνικό νησί.......

Νίκολας Μπερνς:Ο Αη Στράτης δεν είναι αποστρατικοποιημένη περιοχή

Ο Άη Στράτης είναι ελληνικό νησί και δεν αποτελεί αποστρατικοποιημένη περιοχή, δήλωσε ο Υφ. Εξωτερικών των ΗΠΑ, Νίκολας Μπερνς, έπειτα από συνάντηση που είχε με την Υπ. Εξωτερικών Ντόρα Μπακογιάννη στο Στέιτ Ντιπάρτμεντ. Συγκεκριμένα, μετά το πέρας της συνάντησης, ο τρίτος στην ιεραρχία της αμερικανικής διπλωματίας ανέφερε:

«Συζητήσαμε αυτό το θέμα. Είναι προφανώς ένα πολύ ευαίσθητο θέμα, όμως πρόκειται για ένα ελληνικό νησί και δεν χωρά καμία αμφιβολία για αυτό. Ξεκάθαρη εντύπωσή μας είναι ότι δεν είναι αποστρατικοποιημένο. Η θέση μας είναι ότι πρόκειται για θέμα του ΝΑΤΟ το οποίο θα πρέπει να προσπαθήσει, αν μπορεί, να υπάρξει διακανονισμός για να προχωρήσουν οι ασκήσεις του και να επιλυθούν οι διαφορές που μπορεί να υπάρχουν ή να μην υπάρχουν εκεί, διότι είναι πολύ σημαντικό για το ΝΑΤΟ να μπορεί να διεξάγει ασκήσεις και να είναι παρόν σε όλη την επικράτειά του όπως επίσης στο ανατολικό Αιγαίο».

Η κα Μπακογιάννη τόνισε από την πλευρά της ότι εθίγησαν θέματα ελληνικού ενδιαφέροντος. «Συζητήσαμε το θέμα του Κοσόβου, συζητήσαμε το θέμα του Κυπριακού, συνεχίσαμε τη συζήτηση την οποία είχαμε χθες με την κ. Ράις για το θέμα του ονόματος των Σκοπίων και κάναμε μια γενικότερη ενημέρωση για τα ελληνοτουρκικά και για τα θέματα του Αιγαίου. Ήταν μια συνάντηση χρήσιμη, μια συνάντηση στην οποία είχαμε την ευκαιρία να ξαναπούμε τις ελληνικές θέσεις με σαφήνεια», ανέφερε η Υπ. Εξωτερικών, ενώ ερωτηθείσα σχετικά με τον Αη Στράτη απάντησε ότι ενημέρωσε τον κ. Μπερνς γύρω από το θέμα.

Ο Αμερικανός Υφυπουργός και πρώην πρέσβης στην Αθήνα χαρακτήρισε την Ελληνίδα Υπ. Εξωτερικών Μπακογιάννη «σπουδαία φίλη των ΗΠΑ» η οποία είχε «εξαιρετικές συζητήσεις με την Υπ. Εξωτερικών Ράις και τώρα μαζί μου». Ανέφερε τέλος, ότι συζητήθηκαν και ενεργειακά θέματα, σημειώνοντας: «Συζητήσαμε μερικά πολύ σημαντικά ζητήματα για το μέλλον της Ελλάδας και όλων των χωρών της περιοχής και επιθυμούμε να συνεργαστούμε για αυτό το θέμα».
Πηγή ΑΠΕ 24/03/2007 09:28 πμ lornion.blogspot.com

Comments

Anonymous said…
Συνέβη να γνωρίζει την πραγματικότητα ο κ. Μπέρνς και να γνωρίζει ακόμη τον Αη Στράτη σαν ελληνικό νησί και δήλωσε την αλήθεια.Τώρα οι κύριοι του ΝΑΤΟ που πολάκις πατούν τις τουρκικές πεπονόφλουδες ,ας επανορθώσουν το σφάλμα τοποθετώντας την άσκηση στο πρόγραμμα ως είχε. Μς.
Anonymous said…
Μην ξεχνάμε, ότι η "αναγνώριση" ήρθε μετα τα συμβόλαια του αγωγού.
Τυχαίο; ή απλά ξαφνικά αλληθώρισαν και δεν υποστήριξαν τα συμφέροντα της Τουρκίας;

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc

«Η Ελλάδα αισθάνεται αποκλεισμένη»