η Ευρώπη σου το μέλλον σου.

“Η Ευρώπη σου – το μέλλον σου”: Πρώτη διάσκεψη κορυφής νέων της ΕΕ, Ρώμη

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, μαζί με την Ευρωπαϊκή Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή και την Επιτροπή των Περιφερειών ενώνουν τις δυνάμεις τους με το Ευρωπαϊκό Φόρουμ για τους νέους για τη διοργάνωση της πρώτης διάσκεψης κορυφής νέων της ΕΕ στη Ρώμη στις 24-25 Μαρτίου 2007. Η διάσκεψη κορυφής θα πραγματοποιηθεί στο Campidoglio, το ίδιο κτίριο στο οποίο πριν από 50 χρόνια υπογράφηκε η συνθήκη της Ρώμης από τα έξι ιδρυτικά κράτη μέλη (Ιταλία, Γερμανία, Γαλλία, Λουξεμβούργο, Βέλγιο και Κάτω Χώρες). Ο στόχος της διάσκεψης κορυφής είναι να αναγνωριστούν τα επιτεύγματα της Ευρώπης και κυρίως να συζητηθεί το μέλλον της.
Θα παρευρεθούν πάνω από 200 νέοι από όλα τα κοινωνικά στρώματα και από τα 27 κράτη μέλη της ΕΕ: έξι συμμετέχοντες από κάθε κράτος μέλος, συν τριάντα εκπρόσωποι διεθνών ΜΚΟ για τους νέους και οκτώ εκπρόσωποι του Ευρωπαϊκού Φόρουμ για τους νέους. Τέσσερις από τους έξι συμμετέχοντες κάθε κράτους μέλους θα επιλεγούν στη διάρκεια συζητήσεων για τη νεολαία σε εθνικό, περιφερειακό και τοπικό επίπεδο που θα πραγματοποιηθούν από τον Ιανουάριο έως τις αρχές Μαρτίου.
Η διάσκεψη κορυφής νέων στη Ρώμη θα ξεκινήσει το Σάββατο 24 Μαρτίου ώρα 9.00 π.μ. στο πανεπιστήμιο της Ρώμης (Roma III, Τμήμα Φιλολογίας). Oι νέοι θα χωριστούν σε έξι ομάδες εργασίες για να συζητήσουν τα ακόλουθα θέματα:
· το μέλλον της συνθήκης της ΕΕ,
· το κοινωνικοοικονομικό μοντέλο της ΕΕ,
· τη βιώσιμη ανάπτυξη,
· το ρόλο της ΕΕ την εποχή της παγκοσμιοποίησης,
· τη δημοκρατία και την κοινωνία των πολιτών,
· τη νεολαία και την εκπαίδευση.
Οι νέοι ευρωπαίοι διαδραματίζουν ουσιαστικό ρόλο στην ευρωπαϊκή σκηνή. Είναι σημαντικοί φορείς διάδοσης της ευρωπαϊκής ιδέας που εκφράζεται στο νέο πρόγραμμα 'νεολαία σε δράση' που άρχισε τον Ιανουάριο του 2007. Σκοπός είναι να παρασχεθεί χρηματοοικονομική υποστήριξη στην κινητικότητα των νέων και στα σχέδια των νέων έως το 2013. Τον επόμενο Ιούνιο, θα πραγματοποιηθεί στις Βρυξέλλες η ευρωπαϊκή εβδομάδα νεολαίας για να προβληθούν τα επιτεύγματα των σχεδίων των νέων που χρηματοδοτήθηκαν από το προηγούμενο πρόγραμμα για τη νεολαία και να συνεχιστούν οι συζητήσεις μεταξύ των νέων και των υπεύθυνων για τη χάραξη πολιτικής.
Περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να βρείτε στη διεύθυνση http://50.europa.eu ή http://europa.eu/youth/
Πηγή www.euro-info.gr 23/03/2007 09:29 πμ

lornion.blogspot.com

Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc

«Η Ελλάδα αισθάνεται αποκλεισμένη»