παρεμβάσεις με νόημα

Η Ρωσία έδωσε τελεσίγραφο στο Ιράν γράφουν οι Τάιμς
Για να παγώσει το πρόγραμμα εμπλουτισμού ουρανίου

Η ΡΩΣΙΑ έχει προειδοποιήσει το Ιράν ότι θα παγώσει την παράδοση καυσίμων για το πυρηνικό εργοστάσιο του Μπουσέρ, εάν η Τεχεράνη δεν σταματήσει το πρόγραμμα εμπλουτισμού ουρανίου, όπως αξιώνει το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, σύμφωνα με δημοσίευμα των Τάιμς της Νέας Υόρκης.
Το ρωσικό τελεσίγραφο έδωσε την περασμένη εβδομάδα ο Ίγκορ Ιβανόφ, γραμματέας του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας της Ρωσίας, στον Αλί Χοσεϊνί Τας, αναπληρωτή επικεφαλής της ομάδας των Ιρανών διαπραγματευτών, σύμφωνα με το δημοσίευμα, που επικαλείται Ευρωπαίους, Αμερικανούς και Ιρανούς αξιωματούχους, που μίλησαν υπό τον όρο της ανωνυμίας.
Υψηλόβαθμος Ιρανός αξιωματούχος κληθείς να σχολιάσει το δημοσίευμα απάντησε: «Όχι, καθόλου. Δεν υπάρχει τέτοιο θέμα». Κανένα σχόλιο δεν έγινε και από την πλευρά του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Ωστόσο υψηλόβαθμος Ευρωπαίος αξιωματούχος δήλωσε στους Τάιμς ότι «αυτή είναι πολύ σημαντική απόφαση από τους Ρώσους. Δείχνει ότι οι διαφωνίες μας με τους Ρώσους για τους κινδύνους από το ιρανικό πυρηνικό πρόγραμμα είναι κινήσεις τακτικής. Βασικά, οι Ρώσοι δεν θέλουν ένα πυρηνικό Ιράν».
Τον περασμένο μήνα, Ρώσοι αξιωματούχοι επιβεβαίωσαν ότι η Μόσχα καθυστερεί την παράδοση καυσίμων για τον αντιδραστήρα στο Μπουσέρ και απέδωσαν την απόφαση αυτή στην καθυστέρηση πληρωμών εκ μέρους του Ιράν.
Όμως σύμφωνα με τους Τάιμς της Νέας Υόρκης, ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, είπε σε Ευρωπαίους αξιωματούχους τον περασμένο μήνα, ότι η Ρωσία έχει λάβει πολιτική απόφαση να παγώσει την παράδοση πυρηνικών καυσίμων, αλλά δημοσίως δηλώνει ότι ο μόνος λόγος είναι οικονομικός.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ lornion.blogspot.com

Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc

«Η Ελλάδα αισθάνεται αποκλεισμένη»