τα γραπτά των παληών βοηθούν τους νέους

Καλό κι αυτό!
πηγή οτενετ
Πυθαγόρας, Καβάφης και Χιονάτη ...βοηθούν τους μαθητές στα μαθηματικά

Τον Πυθαγόρα σε κόμικ, τον Καβάφη και την ποίηση, τη Χιονάτη, το θέατρο, τα μυθιστορήματα, την αρχαιοελληνική γραμματεία, την αστρονομία, αλλά και την επιστημονική φαντασία επιστρατεύουν εκπαιδευτικοί, ως εργαλεία για την αποδοτικότερη διδασκαλία των μαθηματικών.

Η λεγόμενη διαθεματική μέθοδος διδασκαλίας, επιχειρεί να καταρρίψει τους φόβους των μαθητών για τα μαθηματικά, να τους κάνει να κατανοήσουν καλύτερα τις αριθμητικές έννοιες και να καταστήσουν τη διδασκαλία των μαθηματικών ενδιαφέρουσα και εποικοδομητική, μέσα στην σχολική αίθουσα, συνδυάζοντας παράλληλα και άλλα πεδία γνώσης.

«Ξεχνάμε τον σημαντικό ρόλο και τη σπουδαιότητα του συναισθήματος και της αφήγησης στη διδασκαλία των μαθηματικών και ασχολούμαστε αποκλειστικά με αριθμούς, που συχνά αναγκάζουν τους μαθητές να τα μισήσουν», επεσήμανε η Ελένη Γιαννακοπούλου από το Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο.

Όταν οι μαθητές δυσκολεύονται να καταλάβουν το Τρίγωνο του Πασκάλ, μπορούν να το σκηνοθετήσουν σε μία θεατρική παράσταση, ή να πάρουν απαντήσεις από τον ίδιο τον Πυθαγόρα για τους πρώτους, τους σύνθετους και τους τριγωνικούς αριθμούς.. lornion.blogspot.com

Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc

«Η Ελλάδα αισθάνεται αποκλεισμένη»