Κόσμος


Δημοσκόπηση στις ΗΠΑ

Η χώρα βρίσκεται σε λάθος δρόμο

23/9/2008 10:27:00 πμ (Τελευταία ενημέρωση: 23/9/2008 11:45:38 πμ)


Ε-mail Εκτύπωση


Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters

Οι αμερικανοί είναι διχασμένοι στο θέμα του ρατσισμού σε σχέση με τις εκλογές, αλλά, συμφωνούν ότι οι ΗΠΑ βρίσκονται στο λάθος δρόμο και η οικονομία είναι θέμα υψίστης προτεραιότητας, σύμφωνα με δημοσκόπηση που διεξήγαγαν η εφημερίδα USA Today, το τηλεοπτικό δίκτυο ABC News και το πανεπιστήμιο Columbia και δόθηκε στη δημοσιότητα.

Το 80% των αφροαμερικανών και των ισπανόφωνων και το 76% των λευκών που συμμετείχαν στη δημοσκόπηση απάντησαν ότι η οικονομία θα πρέπει να είναι η πρώτη προτεραιότητα του επόμενου προέδρου.

Συνολικά, το 78% των ερωτηθέντων συμφωνεί ότι η χώρα βρίσκεται σε λάθος δρόμο με το ποσοστό αυτό να φθάνει για τους λευκούς στο 77%, τους αφροαμερικανούς το 91% και τους ισπανόφωνους το 74%.

Η έρευνα, η οποία επικεντρώθηκε στους φυλετικούς παράγοντες που επηρεάζουν την πολιτική, βρήκε διχασμένους τους αμερικανούς ψηφοφόρους για το ποιός θα είναι ο επόμενος πρόεδρος.

Επτά στους δέκα αφροαμερικανούς εκτιμούν ότι ο Μπαράκ Ομπάμα, ο πρώτος αφροαμερικανός, ο οποίος πήρε το χρίσμα για τις προεδρικές εκλογές ως υποψήφιος μεγάλου κόμματος, θα επικρατήσει του γερουσιαστή Τζον Μακέιν στις εκλογές της 4ης Νοεμβρίου, όπως προκύπτει από τη δημοσκόπηση.

Μεταξύ των καταγεγραμμένων ψηφοφόρων, οι αφροαμερικανοί στηρίζουν τον υποψήφιο των Δημοκρατικών κατά 92% έως 4%, οι ισπανόφωνοι κατά 57% ως 33%, ενώ οι λευκοί στηρίζουν τον ρεπουμπλικανό υποψήφιο Μακέιν κατά 56% ως 36%.

Από το 13% των αφροαμερικανών, που θεωρούν ότι νικητής θα είναι ο Μακέιν, ο ρατσισμός είναι για τους περισσότερους η αιτία που επικαλούνται, αναφέρει η USA Today.

Αντίθετα, το 50% των λευκών , οι οποίοι εκτιμούν ότι θα εκλεγεί ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών, στο μεγαλύτερο μέρος τους ανέφεραν την εμπειρία ως λόγο εκλογής, ενώ το 5% των λευκών που εκτιμούν ότι ο Μακέιν θα εκλεγεί επικαλούνται ως λόγο το ρατσισμό, σύμφωνα με την εφημερίδα.


Comments

lornion said…
Μπερδεύεται η θέλει να μας μπερδέψει το αποτέλεσμα των γκάλοπς που δημοσιεύει η εφημερίδα USA Today . Ενα είναι βέβαιο για τον υποψήφιο των ρεπουμπλικανών κι' αυτό είναι τούτο /σαν εκλεγεί πρόεδρος θα είναι ο αδύνατος πρόεδρος παρά τους λεονταρισμούς του,φοβούμενος ο ίδιος της αντιπροέδρου του την επιρροή/.Καθ' όσον δ' αφορά τον Ομπάμα χάρις στην αλλαγή που επαγγέλεται, άμα και κερδίσει τούτο θάναι μια πράγματική ευκαιρία νέας εποχής για το Αμερικανικό Εθνος .Θάναι μια επανάσταση εκ των έσω δυνατή και είρηνική που θα ενώσει την διχασμένη χώρα.

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc

«Η Ελλάδα αισθάνεται αποκλεισμένη»