Skip to main content

Boήθεια "εξ Ανατολών"

"Φιλί ζωής" της Nomura στη Lehman Bros

"Φιλί ζωής" της Nomura στη Lehman Bros

Nα αγοράσει τα περιουσιακά στοιχεία της χρεοκοπημένης Lehman Brothers και τις επενδυτικές τραπεζικές δραστηριότητες της στην Ευρώπη και τη Μέση Ανατολή, συμφώνησε η Νοmura Holdings, ενώ ανακοίνωσε ότι αναμένει να διατηρήσει "σημαντικό ποσοστό" των 2.500 εργαζομένων που απασχολούνται στην επιχείρηση.

Νωρίτερα, η ιαπωνική τράπεζα Mitsubishi UFJ Financial Group Inc. ανακοίνωσε ότι θα αγοράσει το 20% της Morgan Stanley έναντι του ποσού των 8,5 δισ. δολαρίων, ενώ η Nοmura Holdings εξαγόρασε τις εταιρείες franchise της Lehman στην Ιαπωνία και την Αυστραλία, που διαθέτουν συνολικά 3.000 εργαζομένους.

Επίσης, αυξάνονται οι φήμες, ότι η Goldman Sachs, που όπως και η Morgan Stanley μετατρέπεται σε τράπεζα λιανικής, ίσως προσφύγει στη Sumitomo Mitsui Financial Group (SMFG) - την 3η μεγαλύτερη τράπεζα της Ιαπωνίας, με την οποία έχει μακροχρόνια σχέση.
Για να επικυρωθούν οι συμφωνίες πρέπει να εγκριθούν από τις ρυθμιστικές αρχές Ιαπωνίας και ΗΠΑ.

Σημειώνεται ότι η κατάρρευση του τραπεζικού ιδρύματος Lehman Brothers στις Ηνωμένες Πολιτείες έχει προκαλέσει ζημιές εκατομμυρίων ευρώ σε κυπριακές τράπεζες και άλλα οικονομικά ιδρύματα, αλλά οι αρχές δεν τις θεωρούν ιδιαίτερα σοβαρές ή επικίνδυνες για την κυπριακή οικονομί

Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc

«Η Ελλάδα αισθάνεται αποκλεισμένη»