4 δις ευρώ κοστίζουν ετησίως τα κλειστά επαγγέλματα στη χώρα μας!

Του Κυριάκου Ευαγγελάτου

Oικονομολόγου

Οι απόψεις, όσο με αφορά, θα είναι πάντα αυστηρά υποκειμενικές και επ’ ουδενί επικουρικές σε λήψη ή ματαίωση οιασδήποτε επενδυτικής απόφασης.

Ανοίγει το μέτωπο των κλειστών επαγγελμάτων που επιβαρύνουν τους Έλληνες καταναλωτές με δισεκατομμύρια ευρώ επιπλέον το χρόνο στην αγορά προϊόντων και υπηρεσιών. Σύμφωνα με στοιχεία 4 δις ευρώ κοστίζουν ετησίως τα κλειστά επαγγέλματα στη χώρα μας που αναλογεί σε επιβάρυνση 1000 ευρώ το χρόνο, για κάθε ελληνικό νοικοκυριό. Σύμφωνα μάλιστα, με μελέτη του ΚΕΠΕ, μόνο η απελευθέρωση 13 κλάδων στον τομέα των υπηρεσιών, πριμοδοτεί το ΑΕΠ κατά περίπου 1,5 ποσοστιαία μονάδα, αυξάνει άμεσα τους πραγματικούς μισθούς κατά 0,4%, ενισχύει το επίπεδο ευημερίας κατά 0,3%, ενώ μεσοπρόθεσμα μπορεί να μειώσει το κόστος των υπηρεσιών έως 10,5%.

Δικηγόροι, Συμβολαιογράφοι, Φαρμακοποιοί, Οδοντίατροι, Μηχανικοί, Αρχιτέκτονες, Λογιστές, Ιδιοκτήτες Ταξί, Ιδιοκτήτες Φορτηγών Δ.Χ., είναι τα επαγγέλματα που συντηρούν ολιγοπωλιακές αγορές.

Στο στόχαστρο μπαίνουν ο καθορισμός των τιμών, οι απαιτήσεις εισόδου στο επάγγελμα, η έκδοση αδειών επαγγέλματος και οι εναρμονισμένες πρακτικές τιμολόγησης

Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc

«Η Ελλάδα αισθάνεται αποκλεισμένη»