30/09/08 10:09
«Θα ηττηθείτε όπως η ΕΣΣΔ»
«Τελεσίγραφο» του μουλά Ομάρ στις ΗΠΑ για απόσυρση από το Αφγανιστάν
Φωτογραφίες του μουλά Ομάρ στο περιοδικό Vanity Fair
Λονδίνο
Στείλε το άρθρο με emailΤύπωσε το άρθρο


Να αποσύρουν τις δυνάμεις τους από το Αφγανιστάν, ειδάλλως θα έχουν την τύχη των Σοβιετικών, κάλεσε τις Ηνωμένες Πολιτείες και το ΝΑΤΟ ο ηγέτης των Ταλιμπάν, μουλάς Ομάρ, σε μήνυμά του που δημοσιεύθηκε στο Διαδίκτυο.

Σύμφωνα με το Reuters, οι αμερικανικές υπηρεσίες υπέκλεψαν το μήνυμα από ιστοσελίδες εξτρεμιστικών οργανώσεων.

Ο μουλάς Ομάρ εμφανίζεται να δηλώνει ότι μπορεί να έλθει σε συμφωνία για την αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων.

«Αναθεωρήστε τη λανθασμένη απόφασή σας για παράνομη κατοχή και αναζητείστε ασφαλή τρόπο για την απόσυρση των στρατευμάτων σας» αναφέρεται στο μήνυμα, το οποίο οι Ταλιμπάν αποδίδουν στον μουλά Ομάρ.

«Θα σας δώσουμε την ευκαιρία να αποχωρήσετε, εάν αποφασίσετε να φύγετε από την πατρίδα μας» δηλώνει, σημειώνοντας πως οι Ταλιμπάν δεν συνιστούν απειλή για κανέναν άνθρωπο στον κόσμο.

Σε αντίθετη περίπτωση, δηλαδή εάν τα αμερικανικά στρατεύματα δεν αποχωρήσουν, ο Ομάρ προειδοποιεί τις ΗΠΑ ότι «θα ηττηθείτε σε όλα τα μήκη και πλάτη του κόσμου, όπως η πρώην Σοβιετική Ένωση».

Το μήνυμα του Ομάρ θυμίζει παλαιότερες δηλώσεις του αρχηγού της Αλ Κάιντα Οσάμα μπιν Λάντεν, ο οποίος είχε δηλώσει πρόθυμος να «απαλλάξει» χώρες της Δύσης από επιθέσεις, εάν αποφάσιζαν να τερματίσουν τον «πόλεμο κατά του μουσουλμανικού κόσμου».

Newsroom ΔΟ

Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc

«Η Ελλάδα αισθάνεται αποκλεισμένη»