Π. Τατούλης: «Δεν είναι ιδιοκτησία κανενός η παράταξη»

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ ON LINE Παρασκευή, 26 Σεπτεμβρίου 2008 14:39

Στους γνωστούς επικριτικούς τόνους επέμεινε και κατά τη σημερινή ομιλία του στην Κεντρική Επιτροπή της ΝΔ ο βουλευτής Αρκαδίας, Πέτρος Τατούλης, απαντώντας μεταξύ άλλων και στην προειδοποίηση που απηύθυνε ο Κώστας Καραμανλής προς τους λεγόμενους «αντάρτες».

Οι μεταρρυθμίσεις –τόνισε ο πρώην υφυπουργός- αργούν και ως αιτία ανέφερε την απουσία ιδεολογίας μεταρρυθμίσεων, καθώς όπως παρατήρησε, «δεν εξηγήσαμε το σχέδιο της παράταξης για τον τόπο στον κόσμο». «Σε σας απευθύνθηκα και μίλησα για την καθημερινότητα και για απουσία ιδεολογίας μεταρρυθμίσεων, ενώ σημείωσα ότι ποτέ δεν σταθήκαμε με θάρρος στον πολίτη να του εξηγήσουμε τι έχει να χάσει και τι να κερδίσει απο κάθε κυβερνητική πρωτοβουλία», σημείωσε ο Τατούλης και εξέφρασε το παράπονό του:

«Ζήτησα κινήσεις για να μην φτάσουμε σε αυτό το σημείο με τον αντίπαλο προ των πυλών. Θα κρίνετε εάν επαληθεύτηκα (…) Κάποιοι όμως, αντί να συντονίσουν τη μουσική προτίμησαν να πυροβολήσουν τον πιανίστα».

Ο Πέτρος Τατούλης αναφέρθηκε σε αυτούς που όπως είπε, «έκαναν το κόμμα φέουδο, που παρεισέφρυσαν στο κόμμα χωρίς ποτέ να ανήκουν σε αυτό» και σημείωσε ότι απάντησε σε όσους εθελοτυφλούσαν οκνηρά ότι δεν θα παίζουμε πάντα μόνοι στην αρένα.

«Κάποιοι –υπογράμμισε- ανακύκλωσαν ότι θα ρίξω την κυβέρνηση, αν και δήλωνα ότι δεν θα ήμουν εκείνος που θα ακολουθούσα τέτοιες τακτικές. Εφηύραν θεωρίες συνωμοσίας, δεν δίστασαν να πουν ότι τα είπα επειδή έχασα τον υπουργικό μου θώκο», χωρίς ωστόσο να αρνηθεί ότι πικράθηκε όταν απομακρύνθηκε από το υπουργείο Πολιτισμού. Αυτά όμως, ανέφερε, κρατούν λίγο, διότι πολιτική με συναίσθημα δεν γίνεται.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, ο βουλευτής Aρκαδίας τόνισε την ανάγκη δημιουργίας από το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας μίας νέας συνθήκης για την κοινωνία και πρότεινε έκτακτο συνέδριο για να βγει η παράταξη από την κρίση. «Θα μπορούσα να αναγνώσω την προ εξαμήνου ομιλία μου, αν πίστευα ότι δεν υπάρχει διέξοδος, αν πίστευα ότι δεν υπάρχει ελπίδα, εάν η αγωνία για την παράταξη δεν ήταν τόσο μεγάλη», τόνισε, εκτιμώντας ότι η πολιτική κρίση δεν ήρθε από το πουθενά και τα σημάδια υπήρχαν.

«Μόνο ένα πολιτικό κεφάλαιο δεν είναι για ξόδεμα. Αυτό της παράταξης», υπογράμμισε ο κ.Τατούλης και κατέληξε: «Δεν είναι ιδιοκτησία κανενός η παράταξη, είμαστε εμείς οι πολλοί. Η μόνη επιλογή είναι να ανοίξουμε τα παράθυρα να διώξουμε τις αράχνες και τα ποντίκια που ροκανίζουν τον εθνικό πλούτο. Όλοι εμείς το υγιές τμήμα της παράταξης και της κοινωνίας».

Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc

«Η Ελλάδα αισθάνεται αποκλεισμένη»