Κώδωνας κινδύνου για την οικονομία από τον πρόεδρο των ΗΠΑ

Μιλώντας χθες σε τηλεοπτικό διάγγελμα προς τους πολίτες της χώρας, ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζωρτζ Μπους ανέφερε ότι «ολόκληρη η οικονομία μας κινδυνεύει», τονίζοντας ότι η χώρα βρίσκεται πλέον στο μέσον μιας σοβαρής οικονομικής κρίσης.

Ο πρόεδρος Μπους επιχείρησε να πείσει τους πολίτες για την αναγκαιότητα του πακέτου μέτρων για το τραπεζικό σύστημα, κόστους 70 δισ. δολαρίων, που προβλέπει την εξαγορά προβληματικών χρηματοπιστωτικών οργανισμών που οδεύουν προς χρεοκοπία.

Ο Μπους θα έχει αργότερα σήμερα Πέμπτη συνάντηση για το συγκεκριμένο ζήτημα στον Λευκό Οίκο με τους υποψήφιους διαδόχους του, τον Δημοκρατικό Μπαράκ Ομπάμα και τον Ρεπουμπλικάνο Τζων ΜακΚέην.

Ο ΜακΚέην ανακοίνωσε την αναστολή της προεκλογικής του εκστρατείας, αν και αναμένεται ότι η τηλεμαχία των δύο υποψηφίων την Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί κανονικά.

"Γνωρίζω ότι το πακέτο θα ψηφιστεί δύσκολα από πολλά μέλη του Κογκρέσου. Είναι δύσκολο να εγκριθεί ένας νόμος που δεσμεύει τόσα πολλά και σκληρά κερδισμένα χρήματα των φορολογούμενων. Αντιλαμβάνομαι επίσης την απόγνωση των υπεύθυνων αμερικανών, που πληρώνουν τα δάνειά τους στην ώρα τους, υποβάλλουν τις φορολογικές δηλώσεις τους κάθε 15η Απριλίου, και διστάζουν να πληρώσουν για τις υπερβολές της Wall Street. Όμως με δεδομένη την κατάσταση που αντιμετωπίζουμε, το να μην εγκριθεί ο νόμος τώρα θα κοστίσει σε αυτούς τους Αμερικανούς πολύ περισσότερο αργότερα», είπε ο πρόεδρος Μπους στο τηλεοπτικό του διάγγελμα.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ






Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc

«Η Ελλάδα αισθάνεται αποκλεισμένη»