Aνησυχία για την παγκόσμια οικονομία εκφράζει ο βρετανικός Τύπος
«Πρόκειται για μια νέα κρίση εμπιστοσύνης στο τραπεζικό σύστημα στο σύνολό του, που δεν έχει προηγούμενο στη σύγχρονη εποχή» γράφει η Γκάρντιαν.

Έντονη ανησυχία για τους κινδύνους στην παγκόσμια οικονομία από την απόρριψη από την αμερικανική Βουλή του σχεδίου διάσωσης του χρηματοπιστωτικού συστήματος των Ηνωμένων Πολιτειών, εκφράζει σήμερα ο βρετανικός Τύπος.

Για «επικίνδυνη στιγμή» κάνουν λόγο οι Τάιμς τονίζοντας ότι οι αντίπαλοι του σχεδίου «έπληξαν ανεπανόρθωτα το σχέδιο εκτιμώντας ότι επρόκειτο απλώς ένα σωσίβιο για τους κερδοσκόπους της Γουόλ Στρητ».

«Στην πράξη, η αποτυχία του σχεδίου απειλεί τον μέσο πολίτη στην Αμερική» σημειώνει η βρετανική εφημερίδα. «Αν οι Αμερικανοί βουλευτές δεν έχουν κατανοήσει τις ζημιές που προκάλεσαν, πρέπει να το ξανασκεφτούν εκ νέου και άμεσα» προσθέτουν οι Τάιμς.

Σύμφωνα με την εφημερίδα Γκάρντιαν, η βουτιά στα χρηματιστήρια μετά την απόρριψη του σχεδίου από την αμερικανική Βουλή, άνοιξε «μια νέα εφιαλτική σελίδα».

«Πρόκειται για μια νέα κρίση εμπιστοσύνης στο τραπεζικό σύστημα στο σύνολό του, που δεν έχει προηγούμενο στη σύγχρονη εποχή» γράφει η Γκάρντιαν.

Οι Φαϊνάνσιαλ Τάιμς εκτιμούν από την πλευρά τους ότι η αρνητική ψήφος της αμερικανικής βουλής «τορπιλίζει» τις κυβερνητικές παρεμβάσεις για την εκτόνωση των φόβων στις χρηματαγορές.

Η Ντέιλι Μέιλ σημειώνει ότι η βουτιά στα χρηματιστήρια ζωντανεύει ξανά το «κραχ του 1929» ενώ η Τέλεγκραφ εμφανίζεται πιο αισιόδοξη λέγοντας ότι θα βρεθεί λύση όταν «όλος ο κόσμος διατηρήσει την ψυχραιμία του».

«Είναι σαφές ότι οι πολιτικοί δεν ήταν έτοιμοι να υπογράψουν μια λευκή επιταγή για τη διάσωση εκείνων που ευθύνονται για τις τρέχουσες δυσκολίες» σημειώνει η Τέλεγκραφ.

www.kathimerini.grμε πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ






Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc

«Η Ελλάδα αισθάνεται αποκλεισμένη»