Τη διεξαγωγή συνόδου των παγκόσμιων ηγετών ....... κρίση,

Τη διεξαγωγή συνόδου των παγκόσμιων ηγετών το Νοέμβριο για τη διεθνή χρηματοοικονομική κρίση, προκειμένου να ληφθούν αποφάσεις που θα αποτρέψουν την επανεμφάνισή της πρότεινε ο Γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί, από το βήμα της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

«Θεωρώ πως είναι ευθύνη των ηγετών των κρατών τα οποία αφορά περισσότερο η κρίση να συναντηθούν πριν το τέλος χρόνου, προκειμένου να εξετάσουν από κοινού τα μαθήματα που μπορούμε να πάρουμε από τη χρηματοοικονομική κρίση» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στη συνέχεια διευκρίνισε πως στη σύνοδο αυτή θα πρέπει να συμμετάσχουν οι οκτώ πιο ανεπτυγμένες βιομηχανικά χώρες, αλλά και κάποια από τα αναδυόμενα κράτη.

«Ας ξαναχτίσουμε ένα σύστημα στο οποίο οι τράπεζες θα κάνουν τη δουλειά τους, που είναι να χρηματοδοτούν την οικονομική ανάπτυξη (...) Ας ξαναχτίσουμε έναν καπιταλισμό με κανόνες».

Ο Γάλλος πρόεδρος πρότεινε ακόμη «να συσταθεί ένας ενιαίος οικονομικός χώρος» ανάμεσα στην ΕΕ και τη Ρωσία.

«Ακριβώς επειδή επιδιώκει την ειρήνη, η Ευρώπη λέγει στον εταίρο της, την Ρωσία, ότι επιθυμεί μαζί της σχέσεις αλληλεγγύης, επίσης την οικοδόμηση κοινού μέλλοντος» σημείωσε. «Γιατί, λοιπόν, να μην οικοδομηθεί στην κλίμακα όλης της ευρωπαϊκής ηπείρου, ένας ενιαίος οικονομικός χώρος, ο οποίος θα ενώνει την Ρωσία με την Ευρώπη» πρόσθεσε.

Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc

«Η Ελλάδα αισθάνεται αποκλεισμένη»