Προειδοποιήσεις Μπους για την Οικονομία.



25-09-2008


President Bush delivering speech on US financial crisis at White House, 24 Sep 2008

Ο πρόεδρος Μπούς δήλωσε ότι ολόκληρη η οικονομία της χώρας κινδυνεύει και επεσήμανε ότι αν το Κογκρέσο δεν ενεργήσει άμεσα οι ΗΠΑ θα αντιμετωπίσουν «μακροσκελή και επίπονη οικονομική ύφεση».

Σε βαρυσήμαντο τηλεοπτικό διάγγελμα του από το Λευκό Οίκο αργά τη Τετάρτη το βράδυ ο κ. Μπούς υποστήριξε το πακέτο 700 δισεκατομμυρίων δολαρίων για την στήριξη του χρηματοπιστωτικού τομέα.

Ο Αμερικανός πρόεδρος παραδέχτηκε ότι πολλά μέλη του Κογκρέσου δυσκολεύονται να υποστηρίξουν το πανάκριβο αυτό πακέτο μέτρων, αλλά επεσήμανε ότι ενδεχόμενη απραξία θα προκαλέσει ακόμη σοβαρότερα προβλήματα στο μέλλον και προειδοποίησε για ακόμη μεγαλύτερη πτώση του χρηματιστηρίου και των αξιών ακινήτων, περισσότερες κατασχέσεις ακινήτων και πτωχεύσεις εταιρειών, καθώς και δραματική αύξηση των ποσοστών ανεργίας.

Επίσης ο κ. Μπούς σημείωσε ότι προσκάλεσε τους δύο προεδρικούς υποψηφίους Μπαράκ Ομπάμα και Τζον Μακέιν σε ειδική συνεδρίαση με την ηγεσία του Κογκρέσου σήμερα, εδώ στην Ουάσιγκτον, για να εξετάσουν το θέμα της οικονομικής κρίσης.

VOA

Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc