«Οι ψηφοφόροι δεν είναι ψώνια»
Στα χαρακώματα ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ και ΚΚΕ, μετά την εκλογή Τσίπρα

Eurokinissi
Ο Αλέξης Τσίπρας με τον Αλέκο Αλαβάνο
Αθήνα
Τελευταία ενημέρωση 11/02/08 21:00 Στείλε το άρθρο με emailΤύπωσε το άρθρο
Προηγούμενο άρθρο:
O Αλέξης Τσίπρας νέος πρόεδρος του Συνασπισμού (10/2/2008)
Δείτε το βίντεο...

Με τον Αλέκο Αλαβάνο συναντήθηκε τη Δευτέρα ο νέος πρόεδρος του Συνασπισμού. Ένα 24ωρο μετά την εκλογή του, ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε ότι ο ΣΥΝ θα βρεθεί κοντά στους νέους στους αγώνες που πρέπει να δοθούν στο δρόμο.

Χαρακτηριστικά τα λόγια του: «Πρέπει να δώσω μια υπόσχεση ότι θα είμαι όσο το δυνατόν λιγότερο χρόνο εδώ μέσα, διότι η κοινωνία χρειάζεται την Αριστερά έξω από τα γραφεία, στους δρόμους, τους κοινωνικούς αγώνες που έρχονται, με πρώτο μεγάλο ραντεβού αυτό της ερχόμενης Τετάρτης μεθαύριο, στη μεγάλη απεργία της ΓΣΕΕ.»

Τόνισε, επίσης, ότι «έχουμε πια όλα τα βλέμματα της κοινωνίας στραμμένα πάνω μας και άρα οι ευθύνες μας είναι πολύ μεγάλες».

Κόντρα ΣΥΡΙΖΑ με ΠΑΣΟΚ, ΚΚΕ

Ο Αλ.Τσίπρας απάντησε στα περί «σούπερ μάρκετ» του Θ.Πάγκαλου, σημειώνοντας ότι «δεν μπορούμε να αντιλαμβανόμαστε τους πολίτες και τους ψηφοφόρους ως ψώνια στα ράφια των σούπερ-μάρκετ».

«Οι πολίτες έχουν άποψη, έχουν κρίση. Και η κρίση είναι αυτή που ορίζει τα πολιτικά πράγματα. Και ήρθε η ώρα οι πολίτες να βγουν από το περιθώριο και να βγουν στο προσκήνιο των πολιτικών εξελίξεων» είπε.

Υπενθυμίζεται ότι την Κυριακή ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Θ.Πάγκαλος εξαπέλυσε επίθεση κατά του ΣΥΝ λέγοντας: «Θεωρούν το ΠΑΣΟΚ σούπερ μάρκετ που μπορούν να παίρνουν ό,τι θέλουν χωρίς να πληρώνουν».

Μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alter και σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Θ.Πάγκαλου, ο Αλέκος Αλαβάνος δήλωσε ότι το γενονός πως ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ανοίξει διάλογο με την νεολαία και την έχει στο πλευρό του «έχει ανησυχήσει το πολιτικό κατεστημένο» και επισήμανε: «Οι πολιτικές εξυπνάδες δείχνουν πως κινούμαστε σωστά».

Ερωτηθείς εάν ο Αλ.Τσίπρας μπορεί να φέρει εις πέρας το δύσκολο έργο της σύνθεσης των διαφορετικών απόψεων και ιδεών μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Αλαβάνος τόνισε ότι «η δουλειά αυτή συνεχίζεται με καλύτερους όρους», ενώ ως στόχο έθεσε τη συγκέντρωση μέρους του σοσιαλιστικού χώρου στο ΣΥΡΙΖΑ.

Νωρίτερα, μετά τη συνάντησή του με τον κ. Τσίπρα, ο απερχόμενος πρόεδρος του ΣΥΝ είχε δηλώσει: «Νιώθω χαρά, περηφάνια και αισιοδοξία που ο Αλέξης Τσίπρας είναι ο νέος πρόεδρος του ΣΥΝ και που δεκάδες συνομήλικοί του είναι πια στο καθοδηγητικό όργανο του ΣΥΝ.

» Το είχαμε πει, θα γίνουμε το κόμμα της νέας γενιάς. Προχωράμε τολμηρά μπροστά και πιστεύω ότι θα έχουμε τη στήριξη της νεολαίας από άκρου σε άκρο της Ελλάδας και θα είμαστε το κόμμα το οποίο θα φέρει τις μεγάλες και θετικές εκπλήξεις για να αλλάξει εντελώς το σκηνικό στη χώρα».

Απαντώντας στις επιθέσεις που έχει δεχθεί ο νέος πρόεδρος του ΣΥΝ, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή τόνισε: «Εμείς επιτιθέμαστε στις προκλήσεις του μέλλοντος. Αυτό μας ξεχωρίζει από διαξιφισμούς και αντιπαραθέσεις που πολλές φορές είναι ιδιοτελείς και χωρίς νόημα».

Στις επιθέσεις και στα σχόλια από πλευράς ΠΑΣΟΚ, αλλά και στα όσα είπε η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα («ο Συνασπισμός είναι καιροσκοπική και αφερέγγυα δύναμη, που δεν μπορεί να γίνει ένα καλύτερο ΠΑΣΟΚ») αναφέρθηκε και ο ευρωβουλευτής του ΣΥΝ Δ.Παπαδημούλης:

«Θα πρότεινα στον Γ.Παπανδρέου και στην Αλ.Παπαρήγα να ηρεμήσουν. Αντί να κάνουν αντιπολίτευση στο ΣΥΝ, να κάνουν αντιπολίτευση στη ΝΔ. Η απάντησή μας σε αυτές τις επιθέσεις θα είναι ακόμη πιο πυκνές πρωτοβουλίες και προς το ΠΑΣΟΚ και προς το ΚΚΕ, για κοινή δράση εναντίον μιας κακής κυβέρνησης και μιας άθλιας κυβερνητικής πολιτικής.»

Τη Δευτέρα ο Αλέξης Τσίπρας δέχθηκε τα συγχαρητήρια του Προέδρου της Δημοκρατίας, Κάρολου Παπούλια, ενώ είχε σύντομη τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, τον πρόεδρο της Βουλής Δ.Σιούφα, τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Γ.Παπανδρέου και την υπουργό Εξωτερικών Ντ.Μπακογιάννη.

Το νεοεκλεγέντα πρόεδρο του ΣΥΝ συνεχάρησαν επίσης ο δήμαρχος Αθηναίων Νικ.Κακλαμάνης, ο γραμματέας της ΝΔ Λευτέρης Ζαγορίτης και ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Γ.Ραγκούσης.

Newsroom ΔΟΛ

Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc

«Η Ελλάδα αισθάνεται αποκλεισμένη»