Νέα διοργάνωση της έκθεσης Ερμής για ενίσχυση των εμπορικών σχέσεων Ελλάδας-ΗΠΑ

Γιώργος Μπίστης
Ουάσιγκτον
19-02-2008

2008_Poster AD Hermes Expo
Οι εμπορικές σχέσεις ανάμεσα στην Ελλάδα και τις Ηνωμένες Πολιτείες αναμένεται να κάνουνε ένα ουσιαστικό βήμα προόδου στην επόμενη, την 17η κατά σειρά χρονιά, διοργάνωση της έκθεσης Ερμής (Hermes Expo International), που έχει προγραμματιστεί να γίνει το Σαββατοκύριακο 12-13 Απριλίου, 2008 στο Atlantic City, της Πολιτείας New Jersey.

Στην έκθεση αυτή, που με την πάροδο των χρόνων έχει εξελιχτεί σε χειροπιαστά αποτελεσματικό θεσμό προώθησης επιχειρηματικών και εμπορικών συνεργασιών, παίρνουνε φέτος μέρος πάνω από 120 εταιρείες, κυρίως από την ανατολική ακτή των Ηνωμένων Πολιτειών, την Ελλάδα και άλλες χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Πρόκειται για εταιρείες οι οποίες εκπροσωπούν ένα ευρύ φάσμα δραστηριοτήτων, που κυμαίνονται από κτηματομεσιτικές, αρχιτεκτονικές, οικοδομικές, τραπεζικές και δημοσιονομικές μέχρι ταξιδιωτικές, τουριστικές, ψυχαγωγικές αλλά και δραστηριότητες που ανάγονται σε κάθε είδους εισαγωγές κι εξαγωγές, όπως λόγου χάριν κρασιών και ειδών διατροφής, ή σε υπηρεσίες που προσφέρονται μέσω κρατικών, νομαρχιακών και δημοτικών φορέων.

Στα πλαίσια της διοργάνωσης θα γίνουνε πέντε εκδηλώσεις που έχουν σχεδιαστεί έτσι ώστε να δοθούν στους εκθέτες όσο γίνεται μεγαλύτερες δυνατότητες δικτύωσης μεταξύ τους και με άλλους παράγοντες της αγοράς που ενδιαφέρονται για τα προϊόντα ή τις υπηρεσίες που προσφέρουν. Τέτοιου είδους προσβάσεις, κάτω από την ομπρέλα του Ερμή, έχουν στο παρελθόν οδηγήσει σε σημαντικές συμφωνίες, όπως είναι για παράδειγμα η συμφωνία οικονομικής συνεργασίας την οποία συνήψαν προ τριετίας ο Δήμος Θεσσαλονίκης με το Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου της Φιλαδέλφειας.

Η διευθύντρια του Γραφείου Διεθνών Εμπορικών Συναλλαγών του Δήμου Φιλαδέλφειας, Carol Brooks, η οποία είχε συμβάλει στην ολοκλήρωση της συμφωνίας με τον Δήμο Θεσσαλονίκης, θα είναι μεταξύ των ομιλητών και στην φετινή διοργάνωση της Ερμής ΕΞΠΟ. Άλλοι ομιλητές θα είναι ο Έλληνας υπουργός και υποδιευθυντής της αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Ένωσης στις Ηνωμένες Πολιτείες, Άγγελος Παγκράτης και ο καθηγητής Γιώργος Τσετσέκος, Κοσμήτορας του ειδικευόμενου στην διαχείριση επιχειρήσεων Κολεγίου LeBow, που αποτελεί τμήμα του Πανεπιστημίου Drexel, όπου Πρύτανης είναι ένας άλλος Ελληνοαμερικανός, ο Κωνσταντίνος Παπαδάκης.

Παύλος Κοτρώτσιος
Οι επισκέπτες της 17η Ερμής ΕΞΠΟ θα έχουν επίσης την ευκαιρία να απολαύσουν δύο επιδείξεις μόδας και να παρακαθίσουν σε ένα γιορταστικό δείπνο, στο οποίο θα τιμηθούν παράγοντες της ομογένειας για την επιχειρηματική τους δράση, και σε ένα μεγάλο γεύμα προς τιμήν των συμμετεχόντων που διοργανώνεται με στόχο να συμβάλει στην δικτύωσή τους.

Όλα αυτά θα γίνουν μέσα στις άνετες και ελκυστικές εγκαταστάσεις του ξενοδοχείου Trump Taj Mahal, που βρίσκεται σε μια μαγευτική τοποθεσία της προκυμαίας του Atlantic City. Να σημειωθεί επίσης πως η είσοδος στην Ερμής ΕΞΠΟ είναι δωρεάν για τους επισκέπτες, κάτι το οποίο δημιουργεί την προοπτική η εκδήλωση, τουλάχιστον από πλευράς συμμετοχής κοινού, να έχει μεγάλη επιτυχία.

Ο Ιδρυτής και Πρόεδρος της Ερμής ΕΞΠΟ, Παύλος Κοτρώτσιος, ευελπιστεί πως η 17η διοργάνωση θα ξεπεράσει κάθε προηγούμενο γιατί φέτος εκτός από τις επιχειρηματικές δραστηριότητες και τις δωρεάν δοκιμές των εκτιθέμενων προϊόντων, θα γίνουν παράλληλα ενδιαφέρουσες πολιτιστικές εκδηλώσεις και θα δοθεί ιδιαίτερη έμφαση στην δικτύωση των νέων σε ηλικία ομογενών τόσο μεταξύ τους όσο και με Ελληνικές και Ελληνοαμερικανικές εταιρείες, οι οποίες ενδιαφέρονται να τους προσλάβουν και να τους εντάξουν στο δυναμικό τους. Οι εταιρείες αυτές θα κάνουν μέσω της Ερμής ΕΞΠΟ ένα είδος Job Fair στα πλαίσια του οποίου θα δίνουν πληροφορίες για τις ευκαιρίες απασχόλησης που προσφέρουν και θα δέχονται αιτήσεις ενδιαφερομένων για τις δουλειές που έχουνε ανάγκη να καλύψουν. Αρκετά λοιπόν βλαστάρια της ομογένειας ίσως περάσουν το Σαββατοκύριακο της έκθεσης στο Atlantic City επιδιδόμενα σε προσπάθειες να βρούνε εργασία, εάν δεν έχουν, ή να αλλάξουν εργασία, εάν δεν είναι ικανοποιημένοι από τις προοπτικές που διαγράφονται γι αυτούς εκεί που δουλεύουνε τώρα.

Ο Παύλος Κοτρώτσιος είναι πολύ χαρούμενος που η Ερμής ΕΞΠΟ μπορεί και συμβάλει με τόσους τρόπους στην σύσφιξη των σχέσεων ανάμεσα στην γενέτειρα του, την Ελλάδα, και την θετή του πατρίδα, την Αμερική. Κι ευχαριστεί όλους τους εκθέτες και τους χορηγούς της έκθεσης που επί 15 και πλέον χρόνια του παρέχουνε υποστήριξη για την υλοποίηση του βασικού στόχου για τον οποίον ίδρυσε την Ερμής ΕΞΠΟ. Ο στόχος αυτός, όπως ο ίδιος μας είπε, είναι: «Η προαγωγή και η διεύρυνση των Ελληνοαμερικανικών επιχειρηματικών δικτυώσεων και η παροχή βήματος για περαιτέρω ανάπτυξη πολιτικών και οικονομικών δεσμών ανάμεσα στην Ελλάδα και τις Ηνωμένες Πολιτείες».

Για την υλοποίηση του στόχου αυτού αγωνίζονται εξ ίσου αποφασιστικά στο πλευρό του Παύλου Κοτρώτσιου, σχεδόν 365 μέρες τον χρόνο, η σύζυγός του Λίντα και οι τρεις κόρες του, η Αφροδίτη, η Σταυρούλα και η Ιωάννα.

Τα ίδια πρόσωπα βοηθάνε επίσης και στην διατήρηση της γέφυρας ανάμεσα στους απόδημους ομογενείς και τα αδέλφια τους στην Ελλάδα, την οποία στηρίζει ο Παύλος Κοτρώτσιος μέσω της δίγλωσσης εφημερίδας Hellenic News of America, που εκδίδει στην Φιλαδέλφεια.

Η εφημερίδα αυτή είναι και ένας από τους χορηγούς της Ερμής ΕΞΠΟ μαζί με τον Περιφερειάρχη Αμερικής του Παγκοσμίου Συμβουλίου Αποδήμου Ελληνισμού, Θεόδωρο Σπυρόπουλο, το Ελληνοαμερικανικό Εθνικό Συμβούλιο, το Επιχειρηματικό Συμβούλιο του Αμερικανοελληνικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, το Αμερικανοελληνικό Ινστιτούτο της Ουάσιγκτον, το Κέντρο Παγκοσμίου Εμπορίου της Φιλαδέλφειας, τη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης Helexpo και άλλους φορείς.

Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc

«Η Ελλάδα αισθάνεται αποκλεισμένη»