«Δεν υπάρχει πανικός»

«Τώρα μας ερωτεύτηκε» σχολίασε η Αλ.Παπαρήγα για το άνοιγμα ΣΥΝ προς το ΚΚΕ

ΑΠΕ
H Αλέκα Παπαρήγα στη διάρκεια της ομιλίας της
Αθήνα

Με ανοίγματα σε ΚΚΕ και Εκκλησία η επίσημη πρώτη του Αλέξη Τσίπρα (23/2/2008)

Επίθεση στη ΝΔ και στο ΠΑΣΟΚ εξαπέλυσε από το Περιστέρι η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα, ξεκαθαρίζοντας ότι το κόμμα της δεν θα συμμετείχε ποτέ σε κεντροαριστερή κυβέρνηση.

Η Αλέκα Παπαρήγα απάντησε και στον ΣΥΝ, λέγοντας ότι συνεχώς αλλάζει θέσεις, καθώς ενώ άρχισε συνεργασία με το ΠΑΣΟΚ, τώρα «ερωτεύθηκε το ΚΚΕ».

«Αυτό που θέλει ο ΣΥΝ είναι να αυξήσει την διαπραγματευτική του δύναμη. Όμως, ο οπορτουνισμός δεν αλλάζει και είναι ίδιος με το 1989-91».

Τότε είπε -αναφερόμενη στον ενιαίο ΣΥΝ- «μας την έφεραν, αλλά κρατήσαμε».

Σχολιάζοντας τα περί ανόδου του ΣΥΝ, τόνισε ότι το κόμμα δεν νοιώθει κανέναν πανικό: «Το ΚΚΕ έχει την ωριμότητα και την αποφασιστικότητα να αντεπιτεθεί» εξήγησε.

Η γγ του ΚΚΕ είπε ότι είναι φανερή η φθορά που υφίστανται η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας ότι σε τέτοιες περιόδους δημιουργείται ένα ρεύμα αμφισβήτησης.

Επανέλαβε ότι το ΚΚΕ αισθάνεται δικαιωμένο, καθώς επιβεβαιώθηκαν οι προεκλογικές εκτιμήσεις του για τη φθορά των δύο μεγάλων κομμάτων και το σύνθημά του για αδύναμη κυβέρνηση και αδύναμη αντιπολίτευση.

Η Αλέκα Παπαρήγα κάλεσε τους εργαζόμενους να κατανοήσουν ότι τους συμφέρει η οικοδόμηση ενός μετώπου κατά της πολιτικής ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, ανεξάρτητα από τις πεποιθήσεις τους.

Παράλληλα, απέρριψε τα κεντροαριστερά σενάρια, αφού -όπως τόνισε- μια τέτοια κυβέρνηση δεν θα μπορεί να καταργήσει τους νόμους που οδήγησαν στην ιδιωτικοποίηση μεγάλων επιχειρήσεων, την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων και των δικαιωμάτων των εργαζομενων.

Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ

Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc

«Η Ελλάδα αισθάνεται αποκλεισμένη»