23/02/08 09:57

Η «χειρότερη δυνατή εξέλιξη»
Κατηγορηματικό «όχι» σε διπλή ονομασία για την ΠΓΔΜ από τον Γ.Παπανδρέου

Eurokinissi
Ο κ. Γ.Παπανδρέου κατά η συζήτηση στην «Ώρα του πρωθυπουργού»
Αθήνα
Στείλε το άρθρο με emailΤύπωσε το άρθρο

Σκληρή επίθεση στην κυβέρνηση για τα σκάνδαλα που «βουλιάζουν» τη χώρα εξαπολύει με συνέντευξή του στην εφημερίδα Τα Νέα ο Γ.Παπανδρέου, ο οποίος τάσσεται κατηγορηματικά κατά της διπλής ονομασίας για τα Σκόπια.

«Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας φέρει την αποκλειστική ευθύνη για τη διολίσθηση της διαπραγματευτικής θέσης και ισχύος της Ελλάδας» σημειώνει ο κ. Παπανδρέου, προσθέτοντας: «Η κυβέρνηση, σήμερα, δέχεται να διαπραγματευτεί ακόμα και λύση «διπλής ονομασίας». Αποτελεί τη χειρότερη εξέλιξη για τα συμφέροντα της Ελλάδας και την οποία το ΠΑΣΟΚ, και ως κυβέρνηση και σήμερα, έχει αποκλείσει ρητά».

Σε ό,τι αφορά το Κόσοβο, εκτιμά ότι «η Ελλάδα εδώ έχασε τον ρόλο της να επηρεάζει ουσιαστικά την πολιτική στα Βαλκάνια» και καλεί την κυβέρνηση «να μην προχωρήσει στη μονομερή αναγνώριση της ανεξαρτησίας του Κοσόβου».

Για τις απόψεις του κ. Σημίτη, ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να συνάψει ειδική σχέση με την Τουρκία, ο κ. Παπανδρέου λέει πως «η θέση μας πρέπει να παραμείνει ότι η Τουρκία έχει το δικαίωμα να γίνει μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και την υποχρέωση να εκπληρώσει, χωρίς παρεκκλίσεις, τις δεσμεύσεις που ανέλαβε απέναντι στην Ευρωπαϊκή Ένωση και όλα τα κράτη-μέλη της».

Ακόμη χειρότερες μέρες στην οικονομία περιμένει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «η οικονομία μας οδεύει ολοταχώς προς τη χρεοκοπία. Η Ελλάδα επί ΝΔ βουλιάζει!». Ο ίδιος θεωρεί πως η χώρα πρέπει να στραφεί προς ένα μοντέλο ανάπτυξης που θα στηρίζεται στην πράσινη οικονομία και ζητεί τη γενναία αναδιανομή του εισοδήματος.

O Γιώργος Παπανδρέου εμφανίζεται κατηγορηματικός σε σχέση με την αντιμετώπιση θεμάτων διαφάνειας και σκανδάλων λέγοντας ότι δεν σηκώνει μύγα στο σπαθί του, ενώ ειδικά για την υπόθεση Siemens ζητάει να βγουν «όλα στο φως» επισημαίνοντας πως «πρέπει να πληρώσει όποιος έφταιξε, σε όποια παράταξη και αν ανήκει».

Η πειθαρχία που αξιώνει δεν αφορά τον ίδιο, αλλά την αφοσίωση στον κοινό στόχο, διευκρινίζει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σε ό,τι αφορά τα εσωκομματικά ζητήματα. Επισημαίνει ότι στο ΠΑΣΟΚ δεν υπάρχει χώρος για «ρεβανσισμούς και προσωπικές στρατηγικές». Πάντως, προσθέτει με νόημα: «Η λογική του μοιράσματος θέσεων και πόστων δεν μας ταιριάζει».

O πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αποδίδει την αδυναμία του κόμματός του να εισπράξει τη φθορά της κυβέρνησης σε μία «προπαγάνδα» που επιμένει πως «είμαστε όλοι ίδιοι», ενώ διαβεβαιώνει ότι το κόμμα του είναι και θα παραμείνει μέρος της κοινωνίας, γι΄ αυτό και θα αναλάβει τα ηνία της διακυβέρνησης. Τέλος, για μία ακόμη φορά ο κ. Παπανδρέου τονίζει ότι «είναι ανοιχτή» η δυνατότητα προγραμματικής συνεργασίας του ΠΑΣΟΚ με τον ΣΥΝ.

Newsroom ΔΟΛ

Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc

«Η Ελλάδα αισθάνεται αποκλεισμένη»