ΗΠΑ: Ο Ραλφ Νέιντερ υποψήφιος για τις εκλογές του 2008

από VOA
25-02-2008


Ralph Nader (File)
Ραλφ Νέιντερ
Ο υπέρμαχος των δικαιωμάτων του καταναλωτή, Ραλφ Νέιντερ, ανακοίνωσε την υποψηφιότητα του για τις προεδρικές εκλογές του 2008. Ο κ Νέιντερ ανακοίνωσε, κατά την διάρκεια τηλεοπτικού προγράμματος του δικτύου NBC την Κυριακή, ότι θα κατέβει στις εκλογές ως ανεξάρτητος υποψήφιος. Επεσήμανε επίσης ότι αποφάσισε να θέσει υποψηφιότητα για κανένας υποψήφιος από τα δυο μεγάλα κόμματα δεν ενεργεί θέτοντας σε προτεραιότητα το συμφέρον του Αμερικανικού λαού.

Ο κ Νέιντερ είχε θέσει υποψηφιότητα στις προεδρικές εκλογές του 2000 και πολλοί δημοκρατικοί του επιρρίπτουν ευθύνες ότι απέσπασε σημαντικό αριθμό ψήφων από τον πρώην αντιπρόεδρο Αλ Γκορ χαρίζοντας με τον τρόπο αυτό τη νίκη στον Πρόεδρο Μπους.

Ο γερουσιαστής και Δημοκρατικός υποψήφιος Μπάρακ Ομπαμα δήλωσε ότι δεν ανησυχεί για την υποψηφιότητα Νέιντερ, η αντίπαλος του όμως. γερουσιαστής Χίλαρυ Κλίντον, επεσήμανε ότι ελπίζει η υποψηφιότητα Νέιντερ να μην βλάψει τον τελικό υποψήφιο του Δημοκρατικού κόμματος. Ο υποψήφιος των Ρεπουμπλικανών, Μάικ Χάκαμπι, δήλωσε ότι ο Νέιντερ μάλλον θα αποσπάσει ψήφους από τους Δημοκρατικούς , οπότε οι Ρεπουμπλικανοί τον καλωσορίζουν στην προεκλογική αναμέτρηση.

Επόμενος σταθμός στον προεκλογικό αγώνα είναι οι προκριματικές εκλογές στο Τέξας και το Οχάιο στις 4 Μαρτίου.

Comments

Anonymous said…
Ποία κίνητρα οδηγούν τον κ. Ραλφ Νέιντερ στην υποβολή της υποψηφιότητας του σε τούτες τις εκλογές? Γνωρίζει καλώς τις δυνάμεις του ,όπως γνωρίζει καλώς και την αρνητική επίδραση που έχει σε κάθε δημοκρατικό υποψήφιο η συμμετοχή του .Εχει κοστίσει η παρουσία του την εκλογή του κ. Γκόρ και έχει βοηθηθεί ο νεοσυντηρητισμός των Ρεπουμπλικανών. Η ίδια ιστορία επαναλαμβάνεται και σε τούτη την εκλογή. Ιδωμεν.

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc

«Η Ελλάδα αισθάνεται αποκλεισμένη»