Πούτιν: «Το προηγούμενο του Κοσόβου θα τινάξει στον αέρα τις διεθνείς σχέσεις»

Η Μόσχα θα απαντήσει με τον κατάλληλο τρόπο στην ανάπτυξη στρατιωτικών υποδομών γύρω από τη Ρωσία, δήλωσε απόψε ο πρόεδρος Πούτιν.

«Η Ρωσία δεν θα επιτρέψει να παρασυρθεί σε κυνήγι εξοπλισμών, όμως στην ανάπτυξη στρατιωτικών υποδομών γύρω από τη χώρα μας, στην εν δυνάμει απειλή της ασφάλειάς μας θα βρεθούν οι δέουσες απαντήσεις», είπε απόψε ο Ρώσος ηγέτης σε ομιλία του στο Κρεμλίνο, κατά τον επίσημο εορτασμό της Ημέρας του υπερασπιστή της Πατρίδας, δηλαδή της εορτής των ενόπλων δυνάμεων στις 23 Φεβρουαρίου.

«Η σύγχρονη Ρωσία είναι ανοικτό, ειρηνικό, δημοκρατικό κράτος. Κανέναν δεν απειλούμε και δεν σκοπεύουμε να δράσουμε από θέση ισχύος. Δεν χρειαζόμαστε να επιβάλουμε τη θέλησή μας σε άλλους λαούς», δήλωσε ο Β.Πούτιν.

«Το προηγούμενο του Κοσόβου είναι ένα φρικτό προηγούμενο. Ντε φάκτο θα τινάξει στον αέρα το σύστημα των διεθνών σχέσεων που υπάρχει όχι μόνο εδώ και μερικές δεκάδες χρόνια, αλλά εδώ και εκατοντάδες χρόνια», εκτίμησε ο Βλαντιμίρ Πούτιν. Αναφερόμενος στις χώρες που αναγνώρισαν την κήρυξη της ανεξαρτησίας του Κοσόβου, ο ρώσος πρόεδρος εκτίμησε ότι η κατάσταση θα έχει «απρόβλεπτες συνέπειες».

«Δεν σκέφτονται τις συνέπειες αυτών που κάνουν. Τελικά είναι σαν ένα ραβδί με δυο άκρες και η μια άκρη μια ημέρα θα τους γυρίσει στα μούτρα», πρόσθεσε ο Πούτιν.

Όπως έχει επανειλημμένως προειδοποιήσει τον τελευταίο καιρό ο ηγέτης του Κρεμλίνου, η Ρωσία θα στρέψει τους στρατηγικούς πυρηνικούς της πυραύλους εναντίον στόχων στην Ανατολική Ευρώπη, ακόμη και την Ουκρανία, μόνον εφόσον εγκατασταθούν στοιχεία της αμερικανικής αντιπυραυλικής ασπίδας σε Τσεχία και Πολωνία ή δημιουργηθούν στην Ουκρανία στρατιωτικές βάσεις του ΝΑΤΟ.

www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ

Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc

«Η Ελλάδα αισθάνεται αποκλεισμένη»