αρθρο από Ανεξάρτητο του κ.Ρουχωτά

Οι κανόνες του διεθνούς δικαίου «διαμελίστηκαν» με τον διαμελισμό της Γιουγκοσλαβίας το 1991





Τα τελευταία χρόνια γίναμε μάρτυρες μιας ολομέτωπης επίθεσης του ιμπερεαλισμού με κύριο εκφραστή του τις ΗΠΑ ενάντια της διεθνούς νομιμότητας.
Οι κανόνες του διεθνούς δικαίου «διαμελίστηκαν» με τον διαμελισμό της Γιουγκοσλαβίας το 1991, «βομβαρδίστηκαν» με τον βομβαρδισμό της το 1995 και το 1999 και τώρα με την απόσχιση του Κοσσυφοπεδίου καταργούνται, έτσι για μια ακόμη φορά μπαίνουν σε αχρηστία αποφάσεις του Συμβουλίου ασφαλείας του Ο.Η.Ε όπως η 1244/1999 που ορίζει ότι το Κοσσυφοπέδιο είναι τμήμα της Σερβίας.
Καλούμε την Ελληνική Κυβέρνηση να μην αναγνωρίσει την ανεξαρτησία του κράτους προτεκτοράτου του Κοσσόβου που απειλεί να ανατινάξει την Ευρωπαϊκή Ένωση εκ των έσω δημιουργώντας αλυσιδωτές αντιδράσεις στα Βαλκάνια ενάντια στη διεθνή νομιμότητα και στην ειρήνη.
Ποιο «εθνικό συμφέρον» δικαιολογεί τη συμμετοχή στον ακρωτηριασμό της κυριαρχίας του κράτους της Σερβίας με την απόσπαση εδαφών του, όταν στην Κύπρο αγωνιζόμαστε για το ακριβώς αντίθετο μέσα στα πλαίσια της διεθνούς νομιμότητας και του ΟΗΕ, όταν στη Θράκη οι «ιδιωτικές επισκέψεις» Τούρκων αξιωματούχων ξεπερνούν πολλές φορές τα όρια της δήθεν «προστασίας της εκεί μειονότητας» και μοιάζουν με επέμβαση στα εσωτερικά μας, όταν αγωνιζόμαστε για να αντιμετωπίσουμε «αλτρουισμούς» τύπου Σκοπίων.
Συμπολίτες μας ο αμοραλισμός και η υποκρισία που βιώνουμε σήμερα δεν συγκρίνεται με καμιάς άλλης ιστορικής περιόδου. Δεν υπάρχει άλλη διέξοδος από το να πάψουμε να είμαστε «παθητικοί αποδέκτες» και να ξαναγίνουμε «ενεργοί πολίτες». Να αντισταθούμε καταγγέλλοντας και αποκαλύπτοντας τα σχέδια που εξυφαίνουν οι πολεμοκάπηλοι, δυναμιτίζοντας τη διεθνή νομιμότητα και τελικά την ειρήνη στα Βαλκάνια και όχι μόνο.

Για το ΔΣ. Ο Προεδρος
Βικτωρ Ρουχωτας

Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc

«Η Ελλάδα αισθάνεται αποκλεισμένη»