» Προβολή άρθρου /ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ

ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ 20/2/2008

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΩΝ ΕΚΔΟΣΕΩΝ ΚΡΙΤΙΚΕΣ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΟΙΗΤΙΚΗ ΕΛΕΓΕΙΑ ΤΟΥ Κ.ΕΥΑΓΓΕΛΑΤΟΥ



Πραγματοποιήθηκε στην Αίθουσα ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ του Πολιτισμικού Οργανισμού του Δήμου Αθηναίων, η παρουσίαση των εκδόσεων Κριτικές προσεγγίσεις στην ποιητική Ελεγεία του Κώστα Ευαγγελάτου καθώς και του συλλεκτικού Εικαστικού Ημερολογίου ART-EST.
Παρά την σφοδρή χιονοθύελλα που επικρατούσε στο κέντρο της Αθήνας και προς έκπληξη όλων παραυρέθηκαν αρκετοί και η εκδήλωση έγινε κανονικά σημειώνοντας ιδιαίτερη επιτυχία. Στο λογοτεχνικό και εικαστικό έργο του Κώστα Ευαγγελάτου αναφέρθηκαν ο ιστορικός και κριτικός τέχνης Νίκος Μοσχονάς, ο Ιστορικός και επιμελητής τέχνης Μεγακλής Ρογκάκος, ο Θεατρολόγος Ηλίας Τουμασάτος, η ιστορικός της τέχνης Αννίτα Πατσουράκη, η εκδότρια Ελένη Ρακιντζή και διαβάστηκαν Χαιρετισμοί από πνευματικούς και καλλιτεχνικούς φορείς. Μεταξύ άλλων ο Μεγακλής Ρογκάκος αναφέρθηκε στις φάσεις της εικαστικής δημιουργίας του Ευαγγελάτου και στην αντιπροσωπευτική συλλογή έργων του που ανήκει στο Αμερικανικό Κολλέγιο Ελλάδος.
Ο Ηλίας Τουμασάτος, ο οποίος έφθασε από το Αργοστόλι που είναι Διευθυντής της Κοργιαλενείου Βιβλιοθήκης τόνισε - ...ο Κώστας
Ευαγγελάτος, ταξιδευτής των εικόνων και των λέξεων, μας χάρισε το 2006 την ΕΛΕΓΕΙΑ ΤΩΝ ΕΚΒΑΤΑΝΩΝ-ένα ποιητικό βλέμμα σε έναν κόσμο που απενοχοποιημένος από έννοιες όπως ο ανθρωπισμός, η ελευθερία, η δικαιοσύνη, ξεχειλίζει από μιά άλογη βαρβαρότητα.
Σήμερα είναι παρούσες εδώ και οι εικόνες και οι λέξεις του-αντιστικτικά αλλά και σε αισθητική αλληλουχία. Οι εικόνες, μέσα από
το Ημερολόγιο 2008 και οι λέξεις του, όχι αυτοπροσώπως, αλλά μέσα από τη ματιά των άλλων.

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με τις ευχαριστίες του Κώστα Ευαγγελάτου σε όλους που τον τίμησαν με την παρουσία τους και ακολούθησε δεξίωση με άφθονο κρασί και τα παραδοσιακά γλυκίσματα της Κεφαλονίτικης -Βοσκοπούλας-.

Comments

Popular posts from this blog

επιλογές .....κεφαλονίτικα ανέκδοτα

Macmillan and Eisenhower in 1959 tv debate-bbc

«Η Ελλάδα αισθάνεται αποκλεισμένη»